Lengviausiai pagaminamas tortas, vertas ir karališko stalo (2)

Paprasčiau nebūna!

Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

4 kiaušinių tryniai

150 g sviesto

120 g cukraus

1 arb. š. sodos

2 puodeliai miltų

Antram sluoksniui:

3 kiaušinių baltymai

100 g riešutų

Trečiam sluoksniui:

1 skardinė paprasto kondensuoto pieno

140 g sviesto

Gaminimo eiga

Pirmam sluoksniui sutrinkite cukrų ir kiaušinių trynius, tada suberkite sviestą, sodą, gesintą actą ir miltus. Išminkykite tešlą.

Padalykite tešlą į 5 dalis ir padėkite į šaldytuvą.

Antram sluoksniui baltymus išplakite į purias putas.

Riešutus sumalkite ar sukapokite.

Visus tešlos gabalėlius išimkite iš šaldytuvo ir iškočiokite į apskritimą.

Tešlos sluoksnį dėkite į kepimo indą, tada pabarstykite riešutais ir patepkite baltymais.

Kartojame tą patį su visais 5-iais lakštais.

Sluoksnius kepame atskirai 180°C temperatūroje 13 min.

Trečias etapas – kondensuotą pieną išplakti su sviestu ir sutepti visus iškepusius lakštus, tada sluoksnius dėti vieną ant kito ir padėti į šaldytuvą 10 valandų, kad permirktų.

Papuoškite tortą trupiniais iš pyragų likučių.

Skanaus!

Sviesta suberti tai ar sutarkuota ar kambario temperaturos
Vncenta, 2021-12-12 14:23
Kads tai yra gesintas actas?
Neactas, 2021-12-08 15:36
Sidebar placeholder