Nostalgiškas desertas „Paukščių pienas”: Nereikės net želatinos! (4)

Desertas „Paukščių pienas“ jau seniai tapo klasika. 1978 metais žymiausi kulinarai Lenkijoje pavertė tai ištaigingu ir labai lengvu pyragu. Tačiau šiandien galite rasti daugybę įvairių mėgstamo delikateso variantų. Todėl nusprendėme jums pasiūlyti paprastesnę deserto versiją, paruoštą su agaru.

Agaras yra greito kietėjimo tirštiklis. Bet jei esate įpratę naudoti želatiną, nedvejodami gaminkite desertą su ja, vadovaudamiesi želatinos gaminimo instrukcijomis.

Desertas „Paukščių pienas“ yra labai paprastas ir svarbiausia – greitas skanėstas. Todėl, jei staiga užsimanėte ko nors saldaus, mūsų receptas jums neabejotinai patiks.

Jums reikės:

Grietinės 400 g

Cukraus 100 g

Agaro 1 šaukštelio

Juodojo šokolado 100 g

Kokoso drožlių 30 g

Gaminimas:

350 g grietinės sumaišykite su cukrumi ir agaru.

Plakite mišinį maišytuvu, kol ingredientai visiškai ištirps.

Tada šiuo mišiniu užpildykite 2/3 stiklinių ir palaikykite šaldytuve 20 minučių.

Tuo metu susmulkintą šokoladą sumaišykite su 50 g grietinės ir perkelkite į vandens vonelę.

Užvirkite mišinį ant silpnos ugnies ir maišykite iki vientisos masės.

Į stiklines supilkite šokolado masę.

Desertą apibarstykite kokoso drožlėmis.

Greitas desertas „Paukščių pienas” yra paruoštas! Jei norite labiau kreminės konsistencijos, vietoj grietinės naudokite pieną ar grietinėlę. Tuomet galėsite tolygiau paskirstyti šokolado masę. Skanaus!

Raktažodžiai
Agarą visada reikia pavirti ir jis sustingsta kambario temperatūroje.
Agarą pavirti, 2021-10-30 09:30
Ir joks cia ne pauksciu pienas..
Rita, 2021-10-24 22:11
Cha , pasirodo, taip paprastai ? Tačiau kiek aš suprantu paukščiui pienas dsromas visiškai kitaip , o čia tiesiog gretines kremas ,arba kaip atskiras desertas , jeigu dar uogu , ar vaisių įdėti , tai išvis pasaka ...
Regina, 2021-10-24 08:39
Sidebar placeholder