Puikus vištienos vyniotinis: vištienos krūtinėlės ir šoninės derinys tikrai nudžiugins!

Įdomus ir nepaprastai skanus receptas, kuriame puikiai dera vištienos krūtinėlė ir šoninė. Paruoškite šį puikų patiekalą pagal šį paprastą „YouTube“ kanalo receptą.

Jums reikės:

400 g šoninės

700 g vištienos krūtinėlės

150 g kumpio

200 g kieto sūrio

4 kiaušinių

200 g paprastų miltų

10 g druskos

5 g juodųjų pipirų

50 g grietinės

5 g Provanso žolelių

Gaminimo eiga:

Supjaustytus šoninės gabalėlius per visą plotą išdėliokite į riebalais išteptą kepimo formą (ar kepimo indą) taip, kad maždaug pusė šoninės juostelės išlįstų per formos kraštą.

Kiaušinius įmuškite į didesnį dubenį, suberkite Provanso žoleles ir gerai išmaišykite.

Kitame dubenyje paruoškite supjaustytas vištienos krūtinėles, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus.

Vištienos krūtinėles atsargiai sumaišykite, kad ant jų gerai pasiskirstytų prieskoniai.

Tada vištienos gabaliukus atskirai po vieną įdėkite į dubenį su miltais ir gerai apvoliokite iš abiejų pusių.

Vištienos krūtinėlės gabaliukus pamirkykite kiaušinių mišinyje ir sudėkite ant šoninės.

Tada sudėkite kumpį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir užpilkite likusiu kiaušinių mišiniu – dalį atidėkite vėliau, nes jo dar prireiks.

Tada uždėkite dar vieną vištienos krūtinėlės sluoksnį, kumpį ir sūrį.

Paskutinis sluoksnis turi būti vištienos krūtinėlės.

Į likusį kiaušinių mišinį suberkite saldžiąją papriką, grietinę ir viską išmaišykite.

Taip paruoštu mišiniu užpilkite paskutinį vištienos krūtinėlės sluoksnį.

Išlindusią šoninę užlenkite link vidurio, kad uždengtų kepimo formos turinį. Viršų uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Supjaustykite ir patiekite kvepiantį vištienos vyniotinį.

Papildomas receptas

Jei norite išbandyti kitą skanų receptą, jums tikrai patiks dar vienas patiekalas iš pridedamo vaizdo įrašo.

Jums reikės:

700 g vištienos krūtinėlės

1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

25 g želatinos

1 šaukštelio druskos

1 šaukšto džiovintų krapų

1 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų

kepimo maišelio

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėles supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį, pabarstykite prieskoniais, druska, želatina, džiovintais krapais, raudonųjų paprikų milteliais ir gerai išmaišykite rankomis.

Dubenį su mėsa uždenkite maistine plėvele ir apie 1 valandai palikite pasimarinuoti.

Praėjus šiam laikui, sudėkite mėsą į kepimo maišelį ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.

Tada išimkite, uždėkite svorį, pavyzdžiui, butelį, pripildytą vandeniu, leiskite šiek tiek atvėsti ir dėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms.

Linkime gero skonio!

Sidebar placeholder