Skaniausias karamelinis desertas! Jo nereikia kepti, ir jį paruošite labai greitai ir paprastai!

Ar jums patiktų išbandyti tikrą desertų bombą? Tada jūs turite paragauti šio karamelinio sūrio pyrago!

Šį receptą išbandyti mane įkvėpė vaizdo įrašas „YouTube“ kanale, bet pakoregavau jį pagal kitą receptą ir, galiausiai, gavau daugiau nei tikėjausi!

Jums reikės:

Pagrindui:

250 g karamelinių sausainių

120 g sviesto

Kremui:

500 g minkštos varškės

250 g maskarponės sūrio

250 ml plakamos grietinėlės

120 g cukraus pudros

Karamelei:

130 g cukraus

70 g sviesto

100 ml plakamos grietinėlės

Formos, kurios skersmuo 23 cm

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.

Maišytuve sumaišykite karamelinius sausainius, į juos įpilkite ištirpinto sviesto ir gerai išmaišykite dubenyje rankomis, kad masė kuo daugiau įsigertų sviesto.

Gautą mišinį įspauskite į kepimo formą ir laikykite šaldytuve.

Paruoškite kremą:

Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir maskarponės sūriu.

Kitame dubenyje išplakite plakamą grietinėlę ir rankomis įmaišykite į sūrio mišinį.

Grietinėlę sluoksniuokite ant sausainių pagrindo, tada įdėkite į šaldytuvą.

Per tą laiką, kol tortas vės, pasiruoškite karamelę:

Lengvai maišydami, leiskite cukrui ištirpti puode.

Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę ir maišykite, kol gausis vienalytė karamelė.

Nukelkite ją nuo liepsnos ir leiskite atvėsti, bet stebėkite, kad karamelė vis dar būtų šilta ir skysta, bet tuo pačiu metu, nebebūtų labai karšta.

Tiesiog užpilkite sūrio pyrago viršų ir padėkite, kad atvėstų.

Galiausiai galėsite papuošti smulkintais sausainiais.

Linkime gero skonio!

Sidebar placeholder