Tai puikus pyragas, kurio nereikės kepti! Fantastiškai skanus desertas! (1)

Puikus, nekeptas, trijų sluoksnių desertas, kurį pamėgs visa jūsų šeima ir draugai. Šio pyrago receptą radome internete.

Jums reikės:

Pirmam sluoksniui:

  • 2 stiklinių (200 ml) cukraus
  • 2 stiklinių vandens
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 200 g kokoso drožlių
  • 100 g šokolado
  • 250 g maltų sausainių
  • 200 g paprastų sausainių

Antram sluoksniui:

  • 100 g cukraus
  • 100-200 ml vandens
  • 100 g šokolado
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 200 g maltų graikinių riešutų
  • 200 ml apelsinų sulčių

Glajui:

  • 150 g šokolado
  • 5 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

1 sluoksnis:

  • Supilkite vandenį ir suberkite cukrų į puodą bei padėkite ant ugnies. Virkite, kol cukrus ištirps.
  • Tada įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami gerai ištirpinkite.
  • Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokoso drožles bei maltus sausainius.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Masę, kol ji dar šilta, sudėkite į formą.
  • Ant jos uždėkite netrupintus sausainius, tik prieš tai pamirkykite juos apelsinų sultyse.

2 sluoksnis:

  • Cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Virkite tol, kol cukrus ištirps.
  • Įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami viską ištirpinkite.
  • Nukelkite nuo ugnies ir suberkite maltus graikinius riešutus.
  • Masę gerai išmaišykite ir užtepkite ant sausainių.
  • Leiskite atvėsti ir paruoškite šokolado glajų.

Glajus:

  • Ant silpnos ugnies šokoladą sumaišykite su aliejumi ir užpilkite paruoštą šokolado glajų ant pyrago.
  • Galiausiai pabarstykite kokoso drožlėmis.
  • Tortas šaltoje patalpoje arba šaldytuve išsilaikys visą savaitę.
  • Linkime gero skonio!
Skaniai skaitosi,darysiu
Virginija, 2021-09-23 08:37
Sidebar placeholder