Tiesiog iškočiokite, supjaustykite ir iškepkite! Labai paprastai paruošiami sluoksniuoti sausainiai

Šių skanių sausainių paruošimas neužims daug laiko, o jų skonis bus tikrai fantastiškas!

Kaip galėsite pamatyti „YouTube“ patalpintame vaizdo įraše, gamybos eiga yra labai paprasta, todėl galėsite sausainius pasigaminti praktiškai bet kuriuo metu.

Jums reikės:

Tešlai:

250 g paprastų miltų

1/2 šaukštelio maistinės sodos

1/4 šaukštelio druskos

100 g kambario temperatūros sviesto

100 g grietinės

Apibarstymui:

90 g miltų

90 g cukraus

25 g kambario temperatūros sviesto

Gaminimo eiga:

Išsijokite 250 g miltų, įberkite druskos bei sodos ir gerai išmaišykite.

Tada įdėkite minkšto sviesto ir maišykite rankomis, kol susidarys minkšta tešla.

Įdėkite grietinės ir vėl gerai išminkykite, ir padarykite iš tešlos rutuliuką, ir apvyniokite jį maistine plėvele.

Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Įsijokite 90 g miltų, suberkite cukrų, minkštą sviestą ir rankomis padarykite trapią tešlą, kurią vėliau naudosite apibarstymui.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirai išplakite šakute su 1 šaukštu vandens.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir ištepkite baltymais.

Pabarstykite nedidele dalimi trupinių, o kitus šiek tiek atidėkite, kad galėtumėte vėliau jais apibarstyti sausainių viršų.

Taip paruoštą tešlą susukite į ritinį, aptepkite tryniu ir supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.

Pabarstykite likusiais trupiniais.

Sausainių ruošinius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.

Kai sausainiai bus paruošti, galėsite juos patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder