
Tinginių čeburekai iš vaflių: pavyks net visiškiems virtuvės naujokams! (1)
Ingredientai
Tešlai:
apvalūs vafliai: 1 pakelio (90 gramų)
maltas faršas: 500 gramų (kiaulienos ir jautienos)
kiaušiniai: 1
svogūnai: 1
šviežios. petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)
džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
druska
juodieji pipirai
miltai: 400 gramų
kiaušiniai: 1
pienas: 300 mililitrų
druska
Reklama
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, aš faršą visada susimalu pati, nes pirktinis nėra toks kokybiškas ir dažnai nuvilia, dėl savo priemaišų.
2. Pirmiausia ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną.
3. Į faršą sudedame svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
4. Tuomet sumaišome visus ingredientus išvardintus tešlai (ją įprastai darau gan skystoką).
5. Tada imame vieną vaflio lakštą, dedame kupiną šaukštą faršo bei tolygiai paskirstome. Po to ant viršaus uždedame kitą vaflį. Supjaustome į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabaliukai).
6. Galiausiai kiekvieną gabaliuką apvoliojame tešloje bei kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaujame!
7. Patarimas: Nepripilame per daug aliejaus į keptuvę, nes tada čeburėkai gausis riebūs.
8. Patarimas: Labai skanūs gaunasi ir su kalakutienos faršu - išbandykite ir šį variantą!
Rašyti komentarą