Tinginių čeburekai iš vaflių: pavyks net visiškiems virtuvės naujokams! (1)

Jeigu spėjote pasiilgti nuostabu čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, kartais labai tingite ilgai terliotis su tešla, tai štai jums puikus pasiūlymas - čeburekai pagaminti iš vaflių su faršu. Pasidaryti visai paprasta ir tikrai nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Kas ragavo, net nesuprato kur čia skirtumas.

Ingredientai

Tešlai:

apvalūs vafliai: 1 pakelio (90 gramų)

maltas faršas: 500 gramų (kiaulienos ir jautienos)

kiaušiniai: 1

svogūnai: 1

šviežios. petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)

džiovinti čiobreliai: žiupsnelio

druska

juodieji pipirai

miltai: 400 gramų

kiaušiniai: 1

pienas: 300 mililitrų

druska

Reklama

Recepto paruošimas

1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, aš faršą visada susimalu pati, nes pirktinis nėra toks kokybiškas ir dažnai nuvilia, dėl savo priemaišų.

2. Pirmiausia ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną.

3. Į faršą sudedame svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.

4. Tuomet sumaišome visus ingredientus išvardintus tešlai (ją įprastai darau gan skystoką).

5. Tada imame vieną vaflio lakštą, dedame kupiną šaukštą faršo bei tolygiai paskirstome. Po to ant viršaus uždedame kitą vaflį. Supjaustome į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabaliukai).

6. Galiausiai kiekvieną gabaliuką apvoliojame tešloje bei kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaujame!

7. Patarimas: Nepripilame per daug aliejaus į keptuvę, nes tada čeburėkai gausis riebūs.

8. Patarimas: Labai skanūs gaunasi ir su kalakutienos faršu - išbandykite ir šį variantą!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder