Anot „Rimi" sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, varškė turėtų būti įtrauktą į kasdienį vaikų ir suaugusiųjų mitybos racioną, nes joje gausu žmogaus organizmui reikalingų baltymų, mineralų ir vitaminų.
Varškė yra puikus pasirinkimas ir pusryčiams, todėl „Rimi" kviečia išbandyti gardų varškės omleto receptą, kuris paįvairins jūsų pusryčių meniu.
Varškės omletas „Kaiserschmarrn"
lengvas | 1–2 asm. | 15 min.
Patiekalui reikės:
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų
100 ml pieno
1 šaukšto varškės
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto razinų
1 šaukšto ghi sviesto
žiupsnelio druskos
cukraus pudros, uogų papuošimui
Gaminimo eiga:
Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 minučių.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite.
Įkaitinkite keptuvę (24 cm skersmens), išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.
Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada su mentele atsargiai apverskite. Omletą mentele suplėšykite į mažus, nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite.
Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.
Rašyti komentarą