Šis desertas tikrai užkariaus jūsų šeimos narių ir svečių širdis. Galite drąsiai eksperimentuoti su įdaru, ruošdami jį pagal savo skonį. Recepte pateikiamas klasikinis variantas.
Ingredientai
3 kiaušiniai
150 g cukraus
sviesto 100 ml
šiltas pienas 200 ml
miltai 260-300 g
kepimo miltelių 1,5 šaukštelio
kakavos 2 valg. šaukštai
varškės 300 g
cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai
vanilinio cukraus 10 g
grietinės 3 valgomieji šaukštai
juodojo šokolado 80 g
sviesto 20 g
pieno (glaistui) 2 valg. šaukštai
pieno (pyragams mirkyti) 60 ml
Kepimo procesas
Išplakite kiaušinius mikseriu iki šviesios masės, supilkite aliejų, išmaišykite ir supilkite šiltą pieną, vėl išmaišykite mikseriu. Persijokite miltus, kakavą, išmaišykite iki vientisos masės.
Paimkite 26 cm skersmens keptuvę, įdėkite ant jos pergamentą (supjaustytą apskritimu), įkaitinkite ant ugnies, supilkite tešlą ir kepkite pyragą ant silpnos ugnies po dangčiu 30-35 min. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
Paruoškite kremą: varškę sumaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir grietine, padėkite į šaldytuvą, kol tortas atvės.
Tortą perpjaukite į 2 dalis, pamirkykite piene ir aptepkite kremu. Nepamirškite šonų.
Paruoškite glajų: mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą, įpilkite pieno ir sviesto ir aptepkite tortą.
Paruoštą tortą įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Rašyti komentarą