Kaip tobulai išvirti morkas?

Morkos – kulinarijoje plačiai naudojama daržovė. Iš jų galima pasigaminti tiek traškias salotas, tiek sočią ir maistingą sriubą ar kvapnius kepinius, desertus.

Paruošimas:

Mažiau nei 30 min.

Virimas:

10–30 min.

Patiekimas:

2 porcijoms

Ingredientai:

5 vidutinio dydžio morkos, nuluptos, be viršūnėlių ir supjaustytos į 5 mm storio skersai pjaustytus griežinėlius

½ šaukštelio jūros druskos

2 šaukšteliai medaus arba minkšto rudojo cukraus

2 šaukštai sviesto arba aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus

2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių arba laiškinių česnakų

Gaminimo būdas:

Morkų griežinėlius sudėkite į vidutinio dydžio puodą. Įpilkite 250 ml vandens, druskos ir medaus, tada puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. 

Ugnį sumažinkite iki mažos arba vidutinės ir puodą uždenkite dangčiu. Virkite 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės, bet vis dar bus šiek tiek traškios.

Morkas nusausinkite ir sumaišykite su sviestu ir susmulkintomis žolelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Šaltinis: www.bbc.co.uk

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder