Šis sūris dažnai vadinamas „slovakišku“, tačiau jį galima rasti ne tik ant Velykų stalo Slovakijoje.
Jis taip pat populiarus Suomijoje, Latvijoje, Estijoje ir Vokietijoje. Kiekviena šalis turi savo receptą.
Ingredientai:
- 12 vištų kiaušinių
- 2,5 proc. pieno 1 litras
- druskos 1 šaukštelis.
- juodųjų pipirų grūdelių 6 vnt.
Gaminimo procesas:
Paruoškite vandens vonią: dubenį pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Laikykite dubenį virš garų, nuolat maišydami mediniu šaukštu arba mentele, kol mišinys sutirštės - tai užtruks 20-30 minučių arba kol nustos tekėti išrūgos.
Įdėkite drėgną sūrmaišį arba du sūrmaišio sluoksnius į sietelį ir uždėkite jį virš dubens, kad susigertų išrūgos.
Šaukštu perkelkite varškę į sūrmaišį ir palikite 10-15 minučių, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Sūrmaišio kraštus suriškite į ryšulėlį ir užriškite, paspausdami jį, kad išsiskirtų daugiau išrūgų.
Sūrmaišį suriškite su varške, suformuodami gumulą, ir lengvai paspauskite, kad išrūgos ištekėtų.
Virvelę pririškite prie medinio šaukšto ir pakabinkite varškę virš keptuvės dar 30 minučių, kad skystis visiškai nutekėtų.
Kai varškė atvės ir nustos lašėti išrūgos, įdėkite ją į šaldytuvą ir palikite kaboti, kad išlaikytų formą. Palikite šaldytuve 12 valandų arba ilgiau.
Rašyti komentarą