Skaniausias sultingų kopūstų kotletų receptas visai šeimai

Paruoštus daržovių kotletus galite patiekti su bet kokiais garnyrais.

Kopūstų kotletai yra labai paprastas patiekalas. Kopūstai suteiks minkštumo ir sultingumo, todėl kotletai bus labai skanūs ir švelnūs.

Kaip paruošti patiekalą ir kokių ingredientų reikia

Ingredientai:

  • kopūstai - 800 g
  • svogūnas - 1 vnt.
  • vandens - 350 ml
  • vištos kiaušinis - 1 vnt.
  • kvietiniai miltai - 120 g
  • druskos ir pipirų - pagal skonį
  • saulėgrąžų aliejaus - kepti

Žingsnis po žingsnio receptas:

  1. Kopūstus kruopščiai nuplaukite ir nulupkite svogūną.
  2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, virkite dešimt minučių, kol suminkštės.
  3. Kopūstus sudėkite ant sietelio, kad nutekėtų skysčio perteklius. Kai kopūstai šiek tiek atvės, rankomis išspauskite iš jų skystį ir sudėkite į gilų dubenį.  
  4. Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.
  5. Į kopūstus suberkite druską, pipirus, pakepintus svogūnus, kiaušinį ir kvietinius miltus. Kruopščiai išmaišykite.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iš maltų kopūstų šaukštu suformuokite paplotėlius. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir kepkite paplotėlius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  7. Po dvi minutes iš kiekvienos pusės. Svarbiausia, kad karštis būtų minimalus, kad kotletai gerai iškeptų. Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder