Žiurkės daugiau niekada neįžengs į jūsų sodą, jei panaudosite 1 natūralų daiktą, kurio jos „negali pakęsti“

Žiurkės gali būti tikras jūsų sodo ir namų trukdis, tačiau sakoma, kad apipurškus šiuo vienu daiktu, kurį galima rasti kiekvienoje virtuvėje, jos pabėgs. Apie tai rašo „Express.co.uk". 

Žiurkės gali ne tik nuniokoti jūsų sodą, bet ir platinti kenksmingas ligas, o jei jos įsiskverbia į jūsų namus, problema dar labiau paaštrėja. Nors šiems kenkėjams naikinti paprastai naudojamos gaudyklės arba nuodai , ekspertai siūlo pirmiausia išbandyti natūralius metodus.

Žiurkių nuodai yra toksiški ir gali kelti pavojų laukiniams gyvūnams, naminiams gyvūnams ir žmonėms, o didelis žiurkių nuodų kiekis aptiktas gyvūnams, esantiems aukščiau maisto grandinėje. Be to, nei spąstai, nei nuodai nėra tvarūs sprendimai, kaip apsaugoti savo sodą nuo žiurkių. Jie tik sunaikina esamas žiurkes. Jei ieškote tvaraus ir natūralaus žiurkių atbaidymo būdo, svarbiausia - prevencija.

Sodininkystės ir daržininkystės mažmenininkės „Primrose“ ekspertai pasidalijo dviem natūraliomis žiurkių atbaidymo priemonėmis, kurios gali „daryti stebuklus“, o vienos iš jų žiurkės „negali pakęsti“.

Eteriniai aliejai

Žiurkės pasižymi vienu iš geriausių kvapų tarp kenkėjų ir gyvūnų, pranokstančiu net šunis.

Ekspertai paaiškino: „Eteriniai aliejai, naudojami koncentruotai, dėl savo stiprumo gali daryti stebuklus atbaidant žiurkes nuo jūsų sodo.
Pipirmėčių aliejus, citronelos ir eukaliptų eteriniai aliejai grynu pavidalu yra „kvapai, kurių žiurkės nemėgsta“.

Specialistai pasiūlė, kad keli šių grynų aliejų lašai aplink vietas, kurias dažnai lanko žiurkės, „turėtų padėti“.

Taip pat eteriniame aliejuje pamirkyta vata gali būti dedama tose vietose, pro kurias, kaip žinoma, praeina žiurkės.

Aštrūs pipirai

Ekspertai tvirtina, kad žiurkės „negali pakęsti aštrių pipirų ar kitų aštrių dalykų“, todėl jie yra puiki šių kenkėjų atbaidymo priemonė.

Norėdami pasigaminti „naminį natūralų žiurkes atbaidantį purškalą“, naudodami šį prieskonį, iš pradžių sumaišykite kajeno pipirus arba aitriosios paprikos dribsnius su vandeniu.

Mišinį stipriai kaitinkite, kad aitrioji paprika įsiskverbtų, tada leiskite jam atvėsti. Kuo ilgiau tirpalas bus laikomas, tuo aitrioji paprika taps stipresnė.

Jei naudojote aitriosios paprikos dribsnius, juos perkoškite. Įpilkite šiek tiek biologiškai skaidaus kastilinio muilo ir supilkite mišinį į purkštuvą. Baigdami gausiai išpurkškite purškiklį tose vietose, kur yra žiurkių aktyvumo požymių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder