1. Maistinga superžvaigždė
Žuvis yra prisotinta vertingų medžiagų: kokybiškų baltymų, jodo, vitamino D ir ypač omega-3 riebalų rūgščių. Šios medžiagos yra būtinos smegenims, imuninei sistemai ir viso organizmo sveikatai.
2. Širdies skydas
Reguliarus žuvies vartojimas mažina insulto ir širdies ligų riziką. Gydytojai žuvį vadina vienu iš naudingiausių produktų širdies ir kraujagyslių sistemai.
3. Pagalba būsimoms mamoms ir kūdikiams
Omega-3, ypač dokozaheksaeno rūgštis (DHA), atlieka svarbų vaidmenį vaiko smegenų ir regos vystymuisi. Nėščioms moterims tai yra būdas palaikyti širdį ir imunitetą.
4. Mažesnė demencijos rizika
Žmonės, kurie valgo žuvį du kartus per savaitę, geriau išsaugo atmintį ir kognityvines funkcijas. Jų smegenyse paprastai yra daugiau pilkosios medžiagos.
5. Antidepresantas lėkštėje
Omega-3 riebalų rūgštys padeda kovoti su depresijos simptomais ir net sustiprina vaistų, skirtų šiai būklei gydyti, poveikį.
6. Geriausias vitamino D šaltinis
Jei nesideginate saulėje kasdien, rinkitės žuvį. Ypač riebi žuvis, pavyzdžiui, lašiša, skumbrė ir silkė, yra turtinga vitamino D.
7. Astmos profilaktika vaikams
Įtraukus žuvį į kūdikių mitybą nuo 6–9 mėnesių ir reguliariai vartojant ją toliau, galima sumažinti astmos ir švokštimo riziką.
8. Regos palaikymas senatvėje
Riebiųjų rūgščių iš žuvies gali sumažinti amžinės geltonosios dėmės degeneracijos riziką – pagrindinę senatvinės aklumo priežastį.
9. Ramus miegas
Omega-3 gali pagerinti miego kokybę, o tai reiškia, kad netiesiogiai prisideda prie atminties, nuotaikos ir net imuniteto gerinimo.
Įtraukite žuvį į racioną bent porą kartų per savaitę – ir jūsų organizmas jums už tai padėkos.
Rašyti komentarą