Kaip panaudoti česnako gydomąją galią: mažina kraujospūdį ir gali gelbėti peršalus

Tūkstančius metų česnakai buvo laikomi vieni iš sveikiausių maisto produktų. Visai neseniai atlikti tyrimai parodė, kad česnakai iš tikrųjų gali padėti gerinti kraujospūdį, reguliuoti cholesterolio kiekį ir stiprinti imunitetą.

Česnako naudą sveikatai lemia daugybė jame esančių natūralių junginių, ypač alicino.

Notingemo universiteto atliktų tyrimų apžvalgoje teigiama, kad šios naudingos medžiagos yra sieros junginiuose, kuriuos augalas pasisavina iš dirvožemio.

Žurnale „Experimental and Therapeutic Medicine“ paskelbtoje tyrimų apžvalgoje teigiama, kad pacientams, turintiems aukštą kraujospūdį ir tris mėnesius vartojusiems 600–900 mg česnako papildų, sumažėjo kraujospūdis.

Manoma, kad alicinas skatina azoto oksido, kuris plečia kraujagysles, gamybą, taip pat slopina angiotenziną konvertuojančio fermento veiklą, o tai atpalaiduoja kraujagysles ir mažina kraujospūdį.

Laboratoriniai tyrimai taip pat rodo, kad alicinas ir kiti česnakuose esantys junginiai turi antivirusinių savybių.

„Galime sakyti, kad česnakai atlieka imunitetą palaikantį ir antivirusinį vaidmenį bei gali sumažinti peršalimo sunkumą“, – sako gydytojai.

Vaistininkas A. Gogginsas sako: „Kad gautumėte terapinę maždaug 900 mg dozę (atitinka 3–8 mg alicino), kiekvieną dieną turite suvalgyti apie skiltelę žalio česnako“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder