Kokio maisto negalima valgyti apgirtus: mėgstami užkandžiai tampa pavojingi sveikatai

Gerdami alkoholinius gėrimus žmonės dažniausiai renkasi įvairius užkandžius, tačiau mitybos specialistai sako, kad kai kurių maisto produktų tikrai nereikėtų derinti su alkoholiu.

Per pobūvį kartu su maistu vartojamas įvairus maistas ir alkoholis, o vakarėlio įkarštyje žmonės paprastai nesilaiko derinimo ir vartojimo taisyklių ir nesuvokia rizikos.

Gydytojai dietologai išvardijo maisto produktus, kurių niekada negalima derinti su alkoholiniais gėrimais.

Priešingu atveju galite pasijusti gerokai blogiau.

Apelsinai

Viskas dėl citrusiniuose vaisiuose esančios rūgšties.

Ji gali sukelti rimtų virškinimo problemų, kurias lydės pilvo skausmas, sunkumai su išmatomis, rėmuo ir kiti simptomai.

Šokoladas

Šokolade esantis kofeinas kartu su alkoholiu daro žalingą poveikį skrandžio veiklai.

Jis dažnai valgomas kaip saldus užkandis, tačiau tai didelė klaida.

Sūrūs užkandžiai

Populiariausias užkandis prie nealkoholinių ir stipriųjų gėrimų.

Per didelis druskos kiekis ir taip yra kenksmingas, o kartu su alkoholiu gali sukelti virškinimo problemų, vidurių pūtimą ir pykinimą.

Druska taip pat sukelia norą išgerti daugiau, o tai gali sukelti stiprų apsinuodijimą.

Aštrūs padažai

Šis "duetas" yra vienas pavojingiausių, nes atsiradę simptomai yra labai skausmingi ir nemalonūs - pykinimas, vėmimas, vidurių pūtimas ir pilvo pūtimas.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder