Mokslininkai įvardino naudingiausią grybą
Baltasis grybas, arba baravykas, teisėtai užima karaliaus tarp visų grybų titulą. Tai ne tik patiekalų papuošalas, bet ir tikras gyvybiškai svarbių vitaminų ir mineralų šaltinis.

Jis turtingas kalio, kuris palaiko širdies sveikatą, geležies, kuri padeda išvengti anemijos, fosforo, stiprinančio kaulus, ir magnio, būtino normaliam nervų sistemos veikimui.
Bet tai dar ne viskas – baltasis grybas taip pat turi daug baltymų ir ląstelienos, todėl ilgai suteikia sotumo jausmą.
Be to, jame esančios antioksidantų padeda kovoti su priešlaikiniu senėjimu, o jo gebėjimas mažinti „blogo“ cholesterolio kiekį daro jį nepakeičiamu tiems, kurie rūpinasi savo sveikata.
Apie šampinjonus: prieinami ir naudingi
Šampinjonai yra viena iš labiausiai prieinamų grybų rūšių, kurią galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Nepaisant savo populiarumo, šampinjonai nepraranda savo vertės.
Jų sudėtyje yra tiek pat fosforo, kiek ir žuvyje, taip pat B grupės vitaminų, būtinų organizmo energijos balansui palaikyti. Daktaras Lazurenko pažymi, kad pievagrybiai yra idealus užkandis, ypač biuro darbuotojams: jie greitai numalšina alkį, nesukelia sunkumo jausmo skrandyje.
Matsutake: japonų vertybė
Matsutake – tai japonų grybai, kurie išsiskiria ne tik savo unikaliu skoniu, bet ir neįtikėtina nauda sveikatai. Jų sudėtyje ypač išsiskiria beta-gliukanas – polisacharidas, turintis priešuždegiminių savybių ir stiprinantis imuninę sistemą.

Matsutake įtraukimas į mitybą padeda apsaugoti organizmą nuo sezoninių virusinių infekcijų ir sukuria patikimą sveikatos barjerą šaltuoju metų laiku.
Voveraitės: ryškūs virškinimo pagalbininkai
Voveraitės – ne tik gražūs ir ryškūs grybai, bet ir tikri virškinimo sistemos pagalbininkai. Šie grybai padeda normalizuoti medžiagų apykaitą ir švelniai valo organizmą nuo toksinų. Voivodės ypač naudingos tiems, kurie laikosi dietos, nes jos padeda išvengti svarbių mikroelementų trūkumo ir padeda organizmui atkurti pusiausvyrą.
Kaip įtraukti grybus į mitybą
Grybai tikrai naudingi, bet, kaip ir bet kuris produktas, jų reikia vartoti saikingai. Gydytojai rekomenduoja valgyti 2–3 porcijas grybų per savaitę, kad palaikytumėte sveikatą.
Svarbu prisiminti, kad grybus reikia rinkti tik ekologiškai švariose vietovėse arba pirkti iš patikimų tiekėjų. Net ir naudingiausi grybai negali pakeisti pilnavertės ir subalansuotos mitybos.
Rašyti komentarą