Mitybos specialistai pasakoja, kokie maisto produktai pavojingi skydliaukei

(2)

Skydliaukė kontroliuoja medžiagų apykaitą ir hormonų gamybą. O jos funkcijų sutrikimas gali prisidėti prie svorio augimo ir tachikardijos.

Kviečiai yra vienas pagrindinių skydliaukės priešų, mano ekspertai.

Taip yra todėl, kad kepiniuose yra daug glitimo.

Dabar šie grūdai yra dirbtinai praturtinti. Todėl verta vengti šio produkto.

Tačiau jei tai neįmanoma, pakeiskite juos pilno grūdo produktais.

Taip pat verta paminėti, kad liga, kurios metu glitimas negali būti pasisavinamas, vadinama celiakija.

Tokie žmonės turi didesnę skydliaukės ligų riziką.

Kita vertus, soja negali pasisavinti jodo.

Jei jo trūksta, tai gali sukelti ligą, vadinamą hipotireoze.

Be to, ankštiniai augalai gali lemti svorio augimą, moterišką figūrą ir sumažėjusią vyrų lytinę funkciją.

Nereikėtų pamiršti ir cukraus keliamų pavojų. Net nedidelis cukraus kiekis gali sukelti medžiagų apykaitos sutrikimus ir autoimunines ligas.

Kava taip pat kenkia skydliaukei.

Ypač tiems, kurie vartoja vaistus jai gydyti. Taip yra todėl, kad kofeinas mažina vaistų įsisavinimą.

Jei turite skydliaukės funkcijos sutrikimų, geriau sumažinkite kavos vartojimą, o dar geriau jos visai venkite.

Jei taip nėra, tarp kiekvienos vaistų ir kofeino dozės skirkite 2-3 valandas.

Gydytojų nuomone, saugūs maisto produktai yra šie: mėsa, žuvis, pilno grūdo kepiniai, miežiai, grikiai ir avižos, daržovės, uogos, riešutai, sėklos, alyvuogių, avokadų ir ghi aliejai.

Redakcija už trečiųjų šalių informacijos patikimumą neatsako

Organizatorių nuotr.

YouTube ekrano nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder