RECEPTAS
Humusas su daržovių juostelėmis ir duoniukais
Patielalui reikės:
120 g avinžirnių
arba, jei skubate, galite naudoti konservuotus avinžirnius (250 g)
60 ml sezamų pastos „Tahini"
30 ml alyvuogių aliejaus
1 vnt. žaliosios citrinos
0.5 šaukštelio malto kumino
1 vnt. česnako
druskos pagal skonį
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
3 šaukštų vandens
Patiekimui reikės:
100 g vyšninių pomidorų
4 vnt. duonelės
2 vnt. agurkų
1 vnt. morkos
1 vnt. saliero stiebo
0.5 vnt. raudonosios paprikos
baziliko (ar kitų mėgstamų žalumynų) papuošti pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Paruoškite humusą. Avinžirnius išmirkykite per naktį, išvirkite 20-30 min. ir sutrinkite. Į juos įdėkite likusias humuso sudedamąsias dalis (česnako naudokite 1 skiltelę) ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Juostelėmis supjaustykite salierus, agurkus, raudonąją papriką.
- Viską gražiai sudėkite į priešpiečių dėžutę ir pamėtykite pomidoriukų.
Skanaus!
Rašyti komentarą