Pasaulinė humuso diena: avinžirnių užtepėlę pasigaminkite namuose (receptas)

„Rimi" kviečia paminėti Pasaulinę humuso dieną ir dalijasi humuso su daržovių juostelėmis ir duoniukais receptu.

RECEPTAS 

Humusas su daržovių juostelėmis ir duoniukais

Patielalui reikės: 

120 g  avinžirnių         

arba, jei skubate, galite naudoti konservuotus avinžirnius (250 g)

60 ml  sezamų pastos „Tahini"           

30 ml  alyvuogių aliejaus       

1 vnt. žaliosios citrinos

0.5 šaukštelio malto kumino   

1 vnt. česnako

druskos pagal skonį

1 šaukštelio  saldžiosios paprikos

3 šaukštų vandens        

Patiekimui reikės: 

100 g  vyšninių pomidorų       

4 vnt. duonelės

2 vnt. agurkų

1 vnt. morkos

1 vnt. saliero stiebo

0.5 vnt. raudonosios paprikos

baziliko (ar kitų mėgstamų žalumynų) papuošti pagal skonį 

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite humusą. Avinžirnius išmirkykite per naktį, išvirkite 20-30 min. ir sutrinkite. Į juos įdėkite likusias humuso sudedamąsias dalis (česnako naudokite 1 skiltelę) ir viską sutrinkite iki vientisos masės. 
  2. Juostelėmis supjaustykite salierus, agurkus, raudonąją papriką. 
  3. Viską gražiai sudėkite į priešpiečių dėžutę ir pamėtykite pomidoriukų. 

Skanaus!

Raktažodžiai
Sidebar placeholder