Patvirtino, kad geriant šią arbatą pagerėja širdies sveikata: saugo nuo diabeto, hipertenzijos ir net vėžio

(1)

Keli puodeliai per dieną gali sumažinti širdies priepuolio ir insulto riziką.

Maisto produktai, kuriuose yra flavonoidų, gerina širdies sveikatą

Flavonoidai - tai junginiai, kurių gausu augaluose ir kuriuose gausu antioksidantų. Tyrimai parodė, kad flavonoidai naudingi organizmui kovojant su uždegimu ir oksidaciniu stresu ir gali padėti apsisaugoti nuo tam tikrų lėtinių ligų, pavyzdžiui, 2 tipo diabeto, hipertenzijos ir tam tikrų rūšių vėžio.

2022 m. lapkričio mėn. atliktas Edith Cowan universiteto komandos tyrimas patvirtino dar vieną svarbią naudą, kuria galima papildyti šį sąrašą.

Padaryta išvada, kad flavonoidai naudingi kalbant apie širdies sveikatą.

Tyrimą atlikusi komanda nustatė, kad toms, kurios reguliariai vartojo tam tikrus maisto produktus, turinčius flavonoidų, rečiau kaupėsi pilvo aortos kalcifikacija - svarbus širdies priepuolio ir insulto rizikos veiksnys.

Žalioji ir juodoji arbata pasižymi didele flavonoidų doze

Tyrime paaiškinta, kad kasdien geriant vieną konkretų flavonoidų turtingą gėrimą padedama stiprinti širdies sveikatą.

Komanda nustatė, kad reguliariai vartojama žalioji arba juodoji arbata sėkmingai padėjo sumažinti tiriamųjų riziką susirgti, o juodoji arbata buvo pagrindinis grupės maisto flavonoidų šaltinis.

Mokslininkams palyginus asmenis, kurie kasdien išgerdavo nuo dviejų iki šešių puodelių arbatos, su tais, kurie arbatos negėrė, arbatos mėgėjams nuo 16 iki 42 proc. sumažėjo arterinis kraujo spaudimas.

Svarbu pažymėti, kad žalioji ir juodoji arbata dažniausiai turi kofeino, o vartojant per daug, ji gali turėti savų šalutinių poveikių.

Jei arbata nėra jūsų kasdienės mitybos dalis arba jei ieškote būdo be kofeino pasimėgauti flavonoidų nauda, ekspertai teigia, kad keliuose kituose maisto produktuose gausu širdžiai naudingų junginių.

"Geri flavonoidų šaltiniai yra uogos, raudonos ir violetinės vynuogės, kakava ir juodasis šokoladas, žalioji ir juodoji arbata, cinamonas, lapiniai kopūstai, petražolės ir sojos pupelės", - pasakoja Lindsay Delk, maisto ir nuotaikos dietologė.

"Kad gautumėte flavonoidų naudą, stenkitės kasdien suvalgyti ne mažiau kaip penkias porcijas vaisių ir daržovių bei kasdien išgerti vieną ar du puodelius arbatos", - pataria ji.

Kai kurie flavonoidų šaltiniai yra mažiau naudingi, teigia ekspertai

Delkas taip pat įspėja, kad papildai neturėtų tapti pagrindiniu flavonoidų šaltiniu, aiškindamas, kad visada turėtumėte siekti "patenkinti savo mitybos poreikius iš maisto, kai tik įmanoma.

Kai daugiausia dėmesio skiriate maistinių medžiagų gavimui iš maisto, o ne iš papildų, galite gauti reikiamą kiekį maistinių medžiagų, tačiau mėgautis įvairia nauda sveikatai, kurią suteikia subalansuota ir įvairi mityba", - sako ji "Best Life".

"Kai kurie tyrimai rodo, kad flavonoidų papildai taip pat gali būti naudingi, tačiau kol kas nėra pakankamai įrodymų, kad būtų galima daryti tvirtas išvadas."

Pasitarkite su gydytoju arba mitybos specialistu, kad sužinotumėte daugiau apie tai, kaip kasdiene mityba stiprinti širdies sveikatą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder