Koks produktas kelia ekspertų nerimą?
Kalbame apie saldžius jogurtus su vaisių skoniais ir ilgu galiojimo laiku. Nors žodis "jogurtas" asocijuojasi su nauda skrandžiui, baltymais ir kalciu, ekspertams didelį nerimą kelia aromatizuoti variantai plastikiniuose indeliuose su etiketėmis „su grūdais" arba „su braškėmis".
Kodėl tokie jogurtai yra žalingi, nepaisant jų populiarumo
1. Cukraus - daugiau, nei manote
Vienoje parduotuvinio jogurto porcijoje gali slypėti iki šešių šaukštų cukraus - tai beveik pusė jūsų dienos normos. Cukraus perteklius mityboje didina riziką priaugti svorio, išbalansuoja cukraus kiekį kraujyje ir gali sukelti diabetą.
2. Cheminiai komponentai vietoj tikrų ingredientų
Tokių produktų spalvą, skonį ir tekstūrą suteikia ne vaisiai, o įvairūs priedai: kvapiosios medžiagos, stabilizatoriai, dažikliai ir tirštikliai. Kai kurie iš jų gali sukelti alergines reakcijas arba neigiamai paveikti virškinimą.
3. Beveik nulinė probiotinė vertė
Dėl terminio apdorojimo ir pridėjus konservantų dauguma gyvųjų kultūrų tokiuose jogurtuose žūsta. Tai reiškia, kad deklaruojama „nauda mikroflorai“ iš tikrųjų yra nereikšminga.
Kokie jogurtai iš tiesų naudingi
Mitybos ekspertai pataria atidžiau rinktis - aklai netikėti rinkodaros užrašais ir visada ištirti sudėtį.
Idealus variantas - natūralus jogurtas be pridėtinio cukraus, su minimaliu galiojimo laiku ir be dirbtinių ingredientų.
Geriausia jį pasigaminti patiems. Į naminį jogurtą įmaišykite šviežių vaisių, šiek tiek medaus ar riešutų ir turėsite ne tik skanų, bet ir tikrai sveiką užkandį.
Rašyti komentarą