Populiariausi pusryčiai pasirodė esantys kenksmingi sveikatai: su kuo niekada negalima gerti kavos

Kiaušiniai dažnai yra mūsų pusryčių pagrindas, nes juos galima vadinti gana maistingu produktu, kuriame gausu baltymų.

Tačiau turėtumėte gerai pagalvoti, jei esate įpratę rytais kiaušinius derinti su kava.

Pasak ekspertų, toks derinys gali rimtai pakenkti jūsų organizmui, nors atskirai šie produktai turi akivaizdžios naudos. Apie tai pranešė „Mirror“.

Kiaušiniuose yra daug vitaminų A, D, B12, baltymų ir kitų maistinių medžiagų, o kava dėl didelio kofeino kiekio stimuliuoja ir suteikia energijos.

Tačiau, pasak mitybos specialistės Priya Bansal, rytinis šių dviejų produktų derinys, kuris yra gana paplitęs tarp žmonių visame pasaulyje, trukdo įsisavinti svarbias mikroelementines medžiagas.

Kavoje yra taninų ir polifenolių, kurie blokuoja kalcio ir geležies pasisavinimą iš kiaušinių.

Specialistai taip pat pataria palaukti bent vieną valandą po pusryčių su kiaušiniais ir tik tada gerti kavą ar juodąją arbatą.

Taip išvengsite rimtų virškinimo problemų, įskaitant rūgšties refliuksą ir rėmenį.

Pasak ekspertų, abu produktai didina skrandžio sulčių gamybą.

Vieni pusryčiai su kava ir kiaušiniais gali sukelti dehidrataciją, nes jie pasižymi diuretinėmis savybėmis.

Jei vis dėlto negalite atsisakyti tokių pusryčių, bent jau padidinkite rytais išgeriamo vandens kiekį. Tai padės jums išlaikyti vandens balansą.

Atminkite, kad kava turi įtakos tam tikrų vaistų, įskaitant antacidinius vaistus ir antibiotikus, įsisavinimui.

Kai ji derinama su kiaušiniais, šis poveikis dar labiau sustiprėja ir vaistų veiksmingumas sumažėja.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder