Šiaurės dieta, mažinanti insulto riziką

Šiaurės dieta, kurios pagrindą sudaro žuvis, nesmulkinti grūdai, vaisiai ir daržovės, yra itin populiari Skandinavijos šalyse. Tyrime pastebėta, jog ji gali būti siejama su mažesne insulto rizika.

Tyrime, paskelbtame 2017m. vasario mėnesį, buvo tirti Šiaurės Europoje gyvenantys žmonės, kurie buvo apklausti apie gyvenimo būdą ir dietą.

Tyrime buvo tirta, kaip tiksliai žmonės laikėsi šiaurietiškos dietos, kurią sudaro 6 maisto produktų kategorijos - žuvis, obuoliai, kriaušės, šakninės daržovės (morkos, salierai), kopūstai (kartu su brokoliais, briuselio kopūstais), duona bei avižiniai dribsniai.

Žmonės, kurie valgė daugiau šių maisto produktų, turėjo mažesnę tikimybę susirgti insultu, nei tie, kurie šios dietos tiksliai nesilaikė.

Nors vis dar reikalingi tolimesni tyrimai, šis tyrimas įrodo, jog šiaurietiška dieta turi sveikatai naudingų savybių.

Vaisiai, daržovės, nesmulkinti grūdai yra puikūs kalio, skaidulų ir kitų medžiagų, reikalingų sumažinti kraujospūdį, šaltiniai.

Ši dieta gali padėti sumažinti insulto riziką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder