
Svarbiausia košė moterims: paaiškėjo, kad ji yra kolageno šaltinis ir atjaunina organizmą
(4)Nuo senų laikų nulupti miežių grūdai dėl savo panašumo į upės perlus vadinami perliniais miežiais.
Kadaise perlinių miežių košė buvo delikatesas, kuriuo galėjo mėgautis tik aukšto rango žmonės. Tačiau šiais laikais ukrainiečiai ėmė ją pamiršti, ir pasirodo, kad tai klaida.
Kam naudinga valgyti perlines kruopas
Perliniuose miežiuose gausu maistinių medžiagų, kurios būtinos mūsų tinkamai mitybai. Mitybos specialistai dėl didelio lizino kiekio jį net vadina „grožio koše“.
Ši aminorūgštis aktyviai skatina kolageno sintezę, kuris, kaip žinoma, yra svarbus odos elastingumui ir stangrumui palaikyti, taip pat užkerta kelią raukšlių susidarymui. Todėl perlinių kruopų košę rekomenduojama įtraukti į visų moterų mitybos racioną.
Perlinių miežių košėje yra ir kitų organizmui naudingų medžiagų (100 g produkto):
reklama
221 mg fosforo, t. y. daug daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose;
beta karotino ir vandenyje tirpių A, K, E, D grupės vitaminų
kalio, kalcio, magnio, geležies, cinko, seleno ir kitų mikroelementų;
skaidulų, kurios veikia kaip natūralus sorbentas, paros normą.
Mitybos specialistai įsitikinę, kad reguliariai vartojama perlinių kruopų košė ne tik padės išlaikyti odos grožį, bet ir numesti svorio.
Tai sotus, bet mažai kaloringas produktas, kuriame gausu ląstelienos, būtinos normaliai žarnyno veiklai, ir baltymų.
Norint pajusti teigiamą šių dribsnių poveikį, rekomenduojama juos valgyti du kartus per savaitę 3-6 mėnesius.
Per šį laiką galėsite pagerinti žarnyno veiklą ir paskatinti jo peristaltiką. Šis laikotarpis taip pat padės padidinti raumeninio audinio elastingumą ir stangrumą, o tai ypač svarbu širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems žmonėms.
Įdomūs faktai apie perlinių kruopų naudą
Pateikiame keletą įdomių faktų apie perlinių miežių naudą:
Visų pirma, juose yra 11 kartų daugiau kalcio nei pieno produktuose. Jį rekomenduojama įtraukti į vyresnių nei 50 metų žmonių mitybą, kad sustiprėtų kaulai ir apsisaugotų nuo osteoporozės ir lūžių.
Vyresnio amžiaus žmonėms taip pat naudinga vartoti šių grūdų nuovirą, kuris padeda kovoti su vidurių užkietėjimu, hemorojumi, bendru silpnumu, valo tulžies latakus ir inkstus.
Perlinės kruopos taip pat naudingos vaikams, todėl verta juos prie jų pratinti nuo mažens.
Dėl didelio fosforo, magnio, kalcio, jodo ir vitamino D kiekio ši košė skatina fizinį ir protinį vystymąsi, stiprina imuninę sistemą ir saugo nuo dažnų peršalimo ligų.
Rašyti komentarą