Svieste ieškokite šių dviejų žodžių: jei juos rasite, vadinasi, sviestas yra netikras

(29)

Sviestas yra nepakeičiamas pusryčių ir garnyrų ingredientas, suteikiantis jiems ypatingą skonį. Dalijamės patarimais, kaip išsirinkti tikrą kokybišką produktą.

Išsirinkti kokybišką sviestą yra lengviau, nei atrodo - tereikia žinoti keletą pagrindinių niuansų. Nereikia būti ekspertu, svarbiausia atkreipti dėmesį į atsargas. Tikro sviesto sudėtyje turi būti tik pieno riebalų be priemaišų.

Pirmiausia pažvelkite į pakuotę: ant jos turi būti aiškiai nurodyta, kad tai sviestas, o ne tepamasis sviestas ar margarinas. 

Tada atidžiai pažvelkite į sudėtį. Jei matote santrumpą PRP (pieno riebalų pakaitalas), geriau tokio produkto nepirkite - jis neatitinka kokybės standartų.

Jei ant pakuotės nurodyta, kad sudėtyje yra saulėgrąžų, rapsų, palmių ar kitų augalinių aliejų, taip pat įvairių priedų, turėtumėte būti atsargūs.

Tikrą sviestą turi sudaryti tik pieno riebalai, be priemaišų ir konservantų. Augalinių aliejų buvimas pakeičia skonį ir sumažina produkto kokybę, todėl tokie produktai negali būti laikomi natūraliu sviestu.

Kitas svarbus kriterijus yra kaina. Geras sviestas negali būti per pigus, nes jam pagaminti reikia daug pieno. Jei kaina yra daug mažesnė už vidutinę rinkos kainą, tai gali reikšti, kad naudojami pigūs pakaitalai. 

Nuolaidos gali būti išimtis, tačiau kitais atvejais geriau būti atsargiems.

Pirkdami sviestą pagal svorį, atkreipkite dėmesį į jo išvaizdą. Kokybiškas produktas yra švelnios, vienodos tekstūros ir natūralios šviesiai geltonos spalvos. Per daug trapi tekstūra arba nenatūraliai ryškus atspalvis gali reikšti dažiklių ar kitų riebalų priemaišas. Laikykitės šių patarimų ir visada galėsite išsirinkti jums tinkamiausią!

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder