
Giulijos dukra Monika Falcon prakalbo apie retai minimą tėtį: įvardijo, ką jis šeimoje daro geriausiai
(4)Nors šiuolaikinis gyvenimo tempas dažnai nepalieka daug laiko ilgoms vakarienėms, Monikos šeimoje išlikusi graži tradicija – savaitgalį jos šeimoje įprasta nustebinti vienas kitą kulinariniais atradimais.
Nors žinomos moters virtuvė kaskart kvepia vis kitais gardėsiais, kai kurie iš jų ant stalo puikuojasi kone kiekvieną dieną – ypač salotos.
Operos solistė atvira – didžiulę meilę maistui jaučia visi jos šeimos nariai, o ypač tėtis, tačiau ir pati Monika be galo mėgsta suktis virtuvėje, išbandydama vis naujus receptus.
Vis dėlto, nepaisant visų kulinarinių eksperimentų ir pasaulio virtuvės skonių, labiausiai ją džiugina patiekalai, primenantys vaikystę.
Apie juos, jaukias savo šeimos kulinarines tradicijas ir vieną mėgstamiausių savo patiekalų Monika sutiko pasidalinti su portalu Lrytas.
„Mes šeimoje tikrai mėgstame gaminti, bet dabar, kai turime tokį stiprų užimtumą, nedažnai tenka. Bet sekmadieniais, jeigu tik būname laisvi, turime tradiciją, kad kažkas iš šeimos narių nustebina.
Skaniausiai mūsų šeimoje gamina mano tėtis ir aš. Mėgstame labai įvairią virtuvę, įvairiausių naujovių aš parsivežu ir iš užsienio, ir tėtis įvairiausių receptų ieško bei išbando.
Tai mes tikrai gaminame labai įvairius patiekalus ir labai džiaugiamės, jeigu tik yra galimybė skaniai kažką pasigaminti.
Šeimoje gaminame įvairiausius patiekalus – nuo meksikietiškų takų iki lietuviško kugelio. Šiaip mano tėtis labai skaniai gamina. Tai kiekvieną kartą būna kažkokie kitokie patiekalai.
Jeigu jau šventėms, tai, žinoma, naminė mišrainė. Tikrai niekada neapsieisime be jos. Būna įvairiausios salotos, mano tėtis labai skaniai kepa mėsą ir žuvį. Tą dieną kaip atrodo, taip ir gaminame“, – apie savo šeimos pomėgį gaminti pasakojo Monika.
Iš tiesų, šiandieninėje virtuvėje netrūksta įvairovės – žmonės eksperimentuoja su moderniais receptais, renkasi neįprastus ingredientus ir vis dažniau atsigręžia į kitų šalių kulinarines tradicijas.
Nepaisant to, žinoma moteris prisipažino, kad niekas neprilygsta tiems skoniams, kurie ją lydi nuo vaikystės.
Būtent močiutės kadaise gaminti lietuviški patiekalai Monikai yra patys skaniausi ir keliantys gražiausius prisiminimus.
„Nuo vaikystės man skaniausi patiekalai yra būtent močiutės gaminti. Tai – įvairiausi lietuviški patiekalai, kurių tikriausiai niekas kitas nepagamins taip, kaip močiutė gamindavo. Pats šitaip tiksliai niekaip nepakartosi.
Tie patiekalai taip ir lieka atmintyje. Štai, pavyzdžiui, tie vadinamieji ežiukai. Jie tokie paprasti, bet labai skanūs ir primena vaikystę. Dabar, deja, tokių patiekalų gaminti man netenka“, – apie ypatingus skonius, primenančius vaikystę, pasakojo M. Falcon.
Nors Monikos virtuvėje tikrai netrūksta pačių įvairiausių patiekalų, žinoma moteris prisipažino, kad dažniausias svečias jos šeimos virtuvėje yra salotos.
Pasak Monikos, tai ne tik labai sveikas maistas, bet ir skanus – ypač tada, kai pavyksta atrasti puikiai vienas su kitu derančius ingredientus.
„Labai dažnai aš gaminu įvairias salotas – ar su parmos kumpiu, ar su įvairiausiais sūriais, pavyzdžiui mocarela. Niekada neatsibosta.
Ir (gali pasidaryti – aut.past.) labai greitai. Sudedi įvairiausias daržoves, kokias tik turi, ir dedi arba sūrį, arba vištieną, arba kažką ant viršaus sudedi.
Bet kokios tokios salotos man labai, labai skanu. Žinoma, taip pat greita, lengva, sotu ir dar gražiai atrodo lėkštėje.
O dar labiau mėgstu, kai salotose kažkas traška. Tai aš kartais patrupinu truputėlį riešutų, pavyzdžiui, anakardžių. Tiesiog, ką turiu, tą stengiuosi įdėti“, – apie savo vieną mėgstamiausių patiekalų pasakojo operos solistė.
Vienu savo mėgstamiausių sveikų ir skanių salotų receptų, ypač tinkančiu šiltesniems orams, Monika sutiko pasidalinti ir su portalo Lrytas skaitytojais.
Gaivios salotos pagal Moniką Falcon
Reikės:
Įvairiausi žalumynai, salotų lapai,
morka,
agurkas,
mocarela,
parmos kumpis,
mėgstami riešutai,
alyvuogių aliejus,
balzamiko actas,
pipirai,
druska.
Gaminimas:
Į dubenį dedame įvairiausius žalumynus, labai plonai supjaustytą agurką ir morką (rekomenduojama su skustuku pjaustyti išilgai juostelėmis). Ant viršaus pridedame mocarelos, užpilame šlakeliu aliejaus ir šiek tiek balzamiko acto (rekomenduojama naudoti figų skonio balzaminį acto kremą).
Pagal skonį pridedame pipirų ir druskos. Taip pat ant viršaus galima uždėti šiek tiek parmos kumpio. Galiausiai patarkuojame šiek tiek riešutų ir pabarstome sezamo sėklomis.
Skanaus!
Rašyti komentarą