Sėdynė - svarbi automobilio dalis

Sėdynė - svarbi automobilio dalis

Nors gali pasirodyti, kad mus supa daiktai, sukurti genialių inžinierių protų, tai nėra visiška teisybė. Dauguma atvejų kūrėjai rėmėsi ne savo intelektu, o mus supančioje gamtoje per daugybę amžių ištobulintais floros ir faunos gyvenimo principais.

Voratinklis - vienas iš tokių pavyzdžių. Jo funkcionavimo ypatybės jau buvo panaudotos ne vienam gaminiui sukurti. Pavyzdžiui, tikimasi, dirbtinis voratinklis jau netrukus sukels revoliuciją tekstilės pramonėje, ir iš jo pagaminti rūbai bus ypač patogūs.

Eilė atėjo ir automobilių pramonei. Sekmadienį darbą baigiančioje vienoje didžiausių ir svarbiausių pasaulyje automobilių parodų - tarptautiniame Paryžiaus autosalone kompanija "Lexus" pristato automobilio sėdynę, irgi sukurtą naudojant dirbtinį voratinklį.

"Premium" klasės modelių gamintojai teigia, kad tokia sėdynė yra ir lengvesnė, ir patogesnė, ir saugesnė. "Lexus Kinetic Seat Concept" pavadintos naujovės ypatybė - iš dirbtinio voratinklio pagamintos sėdynės pagalvės ir nugarėlė.

Spaudžiant žmogaus kūno masei voratinklis išsitempia, prisitaiko prie bet kokios figūros ir užtikrina reikalingas prilaikymo savybes. Pavyzdžiui, posūkiuose tokia medžiaga sumažina spaudimą žmogaus skeletui, o ilgų kelionių metu pašalina nuovargio, kurį kelia nuolatinis raumenų įsitempimas, simptomus.

Be to, sėdynės karkasas prie rėmo pritvirtintas taip, kad reikiamu momentu būtų paslankus - taip vairuotojui nereikia smarkiai sukinėti kaklo sankryžoje norint pažiūrėti į vieną ar kitą pusę.

Voratinklis sukurtas iš proteino, kurį gamina mikroorganizmai. Visa technologija - absoliučiai ekologiška.

Kada "voratinklinės" sėdynės bus pradėtos montuoti automobiliuose, japonai kol kas neatskleidė.

Beje, adaptyvines sėdynes, tiesa, ne iš voratinklio, Paryžiaus autosalone pristato ir "Citroen" markė - jos demonstruojamo koncepcinio modelio "CXperience" salone sumontuoti keturi kaušo formos krėslai užpildyti "protinga" poliuretano puta, kuri taip pat prisitaiko prie bet kurio žmogaus figūros.

Priminsime, kad praėjusių metų pabaigoje panašiu principu pasižyminčią sėdynę pristatė sėdynių gamintojas "Lear" - jo kūrinys prisitaiko prie vairuotojo kūno remdamasis įvairių biometrinių daviklių, matuojančių tiek fizinius žmogaus parametrus, tiek jo psichoemocinę būseną, teikiamais duomenimis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder