„Achemos grupė“ „Klaipėdos naftos“ kapitalo didinimą vadina neskaidriu

„Achemos grupė“ „Klaipėdos naftos“ kapitalo didinimą vadina neskaidriu

Valstybės valdomos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorės „Klaipėdos nafta“ akcininkai penktadienį nutarė padidint įstatinį kapitalą apie 52,5 tūkst. eurų. Smulkioji akcininkė „Achemos grupė“ balsavo prieš. 

Pagrindinė bendrovės akcininkė Energetikos ministerija akcijas apmokės jos valdomu tarnybiniu kateriu „Audra“, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

Koncernas „Achemos grupė“ sprendimą vadina neskaidriu. 

„Tai yra daugiau principo reikalas: kam „Klaipėdos naftai“ reikalingas kateris, kuris pagamintas 1976 metais? (…) Galbūt ta mūsų pozicija kartais kai ką ir erzina, ir klausimai kyla, kodėl mes elgiamės taip, o ne kitaip, tačiau keista, kad taip elgiasi valstybės kontroliuojama įmonė. (...) Tai nei skaidru, nei priimtina. (...) Dėl to mūsų pozicija – balsavimas prieš“, – BNS sakė „Achemos grupės“ valdybos pirmininkės pavaduotojas Gintaras Balčiūnas. 

Jis teigė, jog kyla klausimas, ar Energetikos ministerijai nevertėjo nusišalinti priimant  sprendimą. 

„Tai yra visiškas smulkiųjų akcininkų interesų sumenkinimas. Ką mes uždavėme klausimus, kodėl tas kateris yra reikalingas, tai mes atsakymo realiai negavome. Tai gal valstybė suras dar kitų nereikalingų daiktų, kurie gali būti priimti į „Klaipėdos naftą“ – kokių nors bankrutuojančių įmonių turto ar dar kažkokio nereikalingo turto?“, – argumentavo G. Balčiūnas. 

Ketvirtadienį atsakydama koncerno klausimus „Klaipėdos nafta“ per biržą paaiškino, kad kateris „Audra“ bus naudojamas operatyvinio personalo gabenimui į SGD terminalo krantinę.

„Įgijus katerį, bus taupomos bendrovės išlaidos, nes sumažės poreikis pirkti minėto personalo gabenimo į SGD krantinę paslaugą“, – teigia terminalo operatorė. 

Anot jos, naujas akcijas nepiniginiu įnašu apmoka tik Energetikos ministerija, iš kurios kateris ir yra perimamas.

„Klaipėdos naftos“ akcininkai penktadienį nutarė ir mažinti įstatinį kapitalą 190 tūkst. eurų, anuliuojant bendrovės įsigytas savo akcijas. 

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų, dar 10,41 proc. valdo koncernas „Achemos grupė“.

„Klaipėdos naftos“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder