Evelina ir Gytis Šimelioniai: "Užmigdome sūnų ir neriame į kūrybą"

Evelina ir Gytis Šimelioniai: "Užmigdome sūnų ir neriame į kūrybą"

Kas gali būti gražiau už vienoje muzikinėje programoje skambančius kūrinius iš visiems puikiai pažįstamų ir mėgstamų kino filmų? Artėjant kalėdiniam laikotarpiui, klaipėdiečiai aktoriai ir atlikėjai Gytis ir Evelina Šimelioniai kartu su styginių kvartetu "Q-Art" miestiečius pakvies į jaukius ir šventiškus koncertus, kuriame naujai suskambės gražiausios dainos net iš penkiolikos kino juostų.

"Po televizijos projekto "Du balsai - viena širdis" kartu su Gyčiu pamąstėme, kad puikiai jaučiamės dainuodami kartu, ir nusprendėme atlikti kūrinius iš savo mėgstamų kino filmų. Tokia muzika mums prie širdies, kadangi ji yra labai teatrališka, vizuali. Tačiau tam, kad muzika skambėtų dar gražiau, pasikvietėme prisijungti ir styginių kvartetą "Q-Art". Labai džiaugiamės visi kartu susibūrę šiam projektui", - pasakojo E. Šimelionė.

Sena svajonė

G. Šimelionis pridūrė, kad surengti koncertą, kuriame skambėtų muzika iš kino filmų, buvo jo sena svajonė.

Sutapimas, bet mintis surengti gražiausių kūrinių iš kino filmų koncertą jau senokai kirbėjo ir vos prieš metus susibūrusio styginių kvarteto "Q-Art" narių galvose. "Dar prieš pažintį su Evelina ir Gyčiu, bandėme groti įvairias melodijas, tačiau supratome, kad trūksta balsų. Taigi, sulaukę pasiūlymo kartu sukurti programą, jį nedvejodami priėmėme", - teigė "Q-Art" narys Edvinas Kaziukaitis.

Komanda vienareikšmiškai sutiko, kad filmuose skambanti muzika yra artima ne tik muziką kuriantiems ar ją atliekantiems žmonėms, bet visiems, kurie mėgsta kiną. "Na, o pabandykite surasti žmogų, kuris nemėgsta kino", - juokėsi į repeticiją susirinkę atlikėjai ir muzikantai.

Netrukus - keturi koncertai

Naujai "iškepta" komanda į darbus kibo vasarą, tačiau, artėjant pirmiesiems koncertams, repeticijų grafikas tapo intensyvesnis. Su naująja muzikine programa atlikėjai prisistatys jau netrukus, lapkričio 29 dieną vyksiančio "Metų klaipėdiečio" apdovanojimų vakaro metu. Netrukus po to, gruodžio 4 dieną, muziką iš kino filmų klaipėdiečiai galės išgirsti Ievos Simonaitytės bibliotekoje, prieš pat Kalėdas organizuojamas koncertas Palangoje, na, o po Naujųjų - Klaipėdos dramos teatre.

Pasak pašnekovų, programoje dėliojami paskutiniai potėpiai. Ji bus įdomi dėl savo įvairovės, o dalį kūrinių atliks vien styginiai, taip pat skambės a cappella atliekamos dainos.

Pasiteiravus, kaip sekėsi kūrinius aranžuoti styginių kvartetui, pasak E. Kaziukaičio, šiems muzikos instrumentams esą galima pritaikyti bet kokį kūrinį. Tačiau tai dar nereiškia, kad jis gražiai skambės ar "kabins" publiką.

"Tačiau būna ir taip, kad pasirenki labai sudėtingą kūrinį, neturintį nieko bendro su styginiais instrumentais, pakeiti vos keletą natų ir gimsta puikus kūrinys styginių kvartetui", - pridūrė jis.

Muzika, kuri lavina vaizduotę

Pasiteiravus, kokių gi kino filmų muzika skambės koncerte, muzikantai garsiai nusijuokė - esą tai paslaptis. Vis dėlto galiausiai išsidavė, kad skambės ir muzika iš "Šindlerio sąrašo", "Malholando kelio", miuziklo "Mulen Ružas". Koncertas taip pat nukels į filmą "Kalifornijos svajos", serialą "Vikingai".

"Nusprendėme rinktis tas dainas ir melodijas, kurios mums patiems yra gražios. Taigi, teks nuvilti, kad koncerte nebūtinai skambės patys žinomiausi darbai. Tarkime, Celine Dion dainos iš filmo "Titanikas" į programą neįtraukėme..." - juokėsi Gytis.

"Kurdami programą, paprašėme ir draugų pasiūlyti kūrinių. Sulaukėme tiek pasiūlymų, kad sudarėme beveik šimto kūrinių sąrašą, o vėliau atlikome kruopščią atranką", - pažymėjo Evelina.

E. Kaziukaitis atkreipė dėmesį, kad kino filmų muzika ne tik svaigina savo melodingumu, bet ir lavina žmonių vaizduotę. "Juk filme svarbiausias siužetas ir vaizdai. Na, o muzika, nepateikdama vaizdų, lavina klausytojo vaizduotę, priverčia svajoti", - samprotavo "Q-Art" narys.


PRIEŠ KALĖDAS Gytis ir Evelina Šimelioniai kartu su styginių kvartetu "Q-Art" pristatys naujausią programą, kurioje skambės kūriniai iš kino filmų.

Atrado vienas kitą

Gytis ir Evelina džiaugiasi, kad dalyvavimas televizijos projekte "Du balsai - viena širdis" buvo ne tik puiki patirtis muzikos atžvilgiu, bet ir padėjo labiau pažinti vienam kitą.

"Dar iki projekto rengdavau savo kūrybos dainų koncertus, tačiau kartu su Evelina dainuoti neteko. Džiugu, kad šis projektas atvėrė mums akis, kad mes galime ne tik dainuoti scenoje, bet ir repetuoti kartu. Greitai atradome bendrą kalbą, nebuvo jokių bėdų, renkantis kūrinius. Pasibaigus projektui, žinojome, kad koncertuoti dviese nenustosime. Taigi Klaipėdoje surengėme koncertą, kurio metu atlikome kūrinius iš įvairių spektaklių ir televizijos projekto, taip pat mano kūrybos dainų", - pasakojo Gytis.

"Tačiau atrasti savo vietą Gyčio dainose man lengva nebuvo. Taigi nusprendėme, jog savo kūrybos dainų vakarus rengsime tuomet, kai turėsime mudviejų sukurtą repertuarą, o, artėjant šventiniam laikotarpiui, verčiau sukursime jaukią programą iš kino filmų kūrinių", - pridūrė Evelina.

Sukasi kaip bitės

Kūrybiškumo nestokojantys klaipėdiečiai pripažįsta, kad kartais gali tik pasvajoti apie laisvą minutę - be muzikinės veiklos jie dar vaidina Klaipėdos jaunimo, Muzikiniame ir Dramos teatruose, taip pat auginą sūnelį, o Evelina dar dėsto Socialinių mokslų kolegijoje.

"Tačiau mus įkvepia žmonės, kurie lankosi mūsų spektakliuose ir koncertuose", - pažymėjo Gytis ir Evelina.

Pasiteiravus, kaip jie spėja suktis, pašnekovai atsakė, jog nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Spektaklių repertuarai sudėlioti iš anksto, sūnų Balį padeda auginti Gyčio mama, o laisvadieniai, pertraukos ir ramybės valandos išnaudojamos poilsiui ir muzikinei veiklai. Būna ir taip, kad sutuoktiniai dėl skirtingo grafiko teatre namuose susitinka tik vėlai vakare.

"Žinoma, su kūryba sudėtingiau, nes ji negimsta taip greitai, kaip norėtųsi. Užmigdome sūnų ir neriame į kūrybą (juokiasi. - Aut. past.)", - teigė pašnekovai.

Nors, žvelgiant iš šalies, toks intensyvus gyvenimas turėtų būti nemenkas iššūkis santykiams, Gytį ir Eveliną tai netgi suartino. "Juk einame vieno tikslo link", - šyptelėjo Evelina.

"Laiko pyktis nėra, kai visą savaitę nesimatome ar susitinkame scenoje", - juokėsi Gytis.

Televizijos nesureikšmina

Pasiteiravus, ar jauniems atlikėjams sudėtinga prasimušti Klaipėdoje, E. Šimelionė mąstė, kad didelės pastangos ir nuoširdus darbas visuomet atsiperka. "Būna, kad po koncertų žmonės prieina, pagiria, paskatina toliau eiti šiuo keliu", - šyptelėjo Evelina.

Nors daugelis galvoja, kad televizija jauniems talentams yra geriausias tramplinas, pašnekovės teigimu, tai - tik iliuzija. O netikėtai užklupusi populiarumo banga taip pat greitai ir praeina.

"Atrodo, parodo mus šeštadienį per televiziją, ir žmonės jau gatvėje atpažįsta. Tačiau dabar taip būna retai. Žinoma, tai buvo puikus etapas, tačiau televizijos nesureikšminame. Juk nesėdėsime ir nelauksime, kol kažkas mums paskambins ir gausime pasiūlymą", - kalbėjo Evelina.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder