Gintarinė širdis reprezentuos Lietuvą Egipte

Gintarinė širdis reprezentuos Lietuvą Egipte

Gruodžio mėnesį Egipte, Šarm aš Šeiche, vyks pasaulinis jaunimo forumas, kuriame Lietuvai atstovaus dailininkė Agnė Kišonaitė. Viena iš forumo dalių - meno simpoziumas, kurio metu menininkai iš viso pasaulio kuria įspūdingą Atgimstančios žmonijos memorialą - kiekvienos šalies atstovas sukuria po širdį. A. Kišonaitė memorialui kurs širdį iš gintaro ir kviečia žmones padovanoti kūriniui Baltijos aukso.

Pasaulinis jaunimo forumas viename populiariausių Egipto kurortų organizuojamas antrus metus. Tiek pat laiko kuriamas ir memorialas. Menininkai jam turi pateikti nustatyto dydžio erdvinį objektą, išreiškiantį šalies širdies idėją.

Klaipėdoje gimusi ir užaugusi, originaliais kūriniais garsėjanti menininkė A. Kišonaitė įsitikinusi, kad Lietuvą geriausiai reprezentuoja gintaras.

"Tikiu, kad kiekvienas jūsų vaikštinėdamas jūros pakrante yra rinkęs gintarėlius, o dabar jie dulka stalčiuje. Padovanokite juos bendram lietuviškam kūriniui! Noriu, kad lietuviška širdis būtų tikrai nuoširdus ir su didele meile visų mūsų sukurtas kūrinys", - sakė dailininkė.

Pasak A. Kišonaitės, memorialas kuriamas labai įspūdingoje vietoje šalia Sinajaus kalnų, už kurių Šarm aš Šeiche leidžiasi saulė, tad vakarais širdis apšviečia saulės spinduliai. "Įsivaizduoju, kad iš gintaro sukurta širdis turėtų labai gražiai spindėti", - vylėsi kūrėja.

Šiais metais sukurtų kūrinių pristatymas Pasauliniame jaunimo forume vyks gruodžio 17 d. Renginį savo vizitu pagerbs net Egipto prezidentas. A. Kišonaitė su šeima į Egiptą išvyks jau gruodžio pradžioje ir viešės ten dvi savaites.

"Lietuvišką širdį kursiu čia, Lietuvoje. Organizatoriai nurodė, kad jos matmenys turi būti 20x20x40 cm, tad gintarėlių reikia tikrai nemažai. Socialiniuose tinkluose spalio 31 d. paskelbiau prašymą, kad žmonės padovanotų gintarėlių ir jau sulaukiau atsako. Vakar vyras iš Šiaulių atvežė ir įteikė dėžutę gintaro. Vilniuje į kvietimą atsiliepė gintaro meistrai, susitarėme, kad jie mane pakonsultuos, kaip geriau sujungti gintaro gabalėlius kuriant objektą.

Anikės kavinė Klaipėdoje verda gintarinę arbatą, kuriai gintarėliai naudojami ne daugiau kaip du kartus. Tad man padovanos jau panaudotus gėrimui gintarėlius. Klaipėdiečius, norinčius prisidėti prie šio kūrinio, taip pat prašau gintarėlius atnešti į šią kavinę, esančią Teatro aikštėje. Taip pat gintarėlius galima atiduoti man asmeniškai Vilniuje, M. K. Čiurlionio g. 2", - sakė A. Kišonaitė.

Gintarėlius kūriniui menininkė renka iki lapkričio 10 d.

PRAŠYMAS. "Tikiu, kad kiekvienas jūsų vaikštinėdamas jūros pakrante yra rinkęs gintarėlius, o dabar jie dulka stalčiuje. Padovanokite juos bendram lietuviškam kūriniui!" - prašo Klaipėdoje gimusi ir užaugusi menininkė Agnė Kišonaitė.

Asmeninio albumo nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder