Karantinui įkalinus: virtualios kelionės po KKKC Parodų rūmus ir kitos smagybės

Karantinui įkalinus: virtualios kelionės po KKKC Parodų rūmus ir kitos smagybės

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmus karantinas dėl koronaviruso pandemijos užklupo praėjus vos dviem savaitėms po naujųjų parodų pristatymo. Už rūmų sienų liko įkalintos klaipėdiečio tapytojo Virginijaus Viningo retrospektyvinė paroda „Trys dešimtmečiai“ ir jaunųjų menininkių jungtinė paroda „Ar ji ateina?“.

Tačiau net ir tokiomis sąlygomis šias parodas įmanoma apžiūrėti, tiesa, savaip. Kaip ir dauguma šalies kultūros įstaigų, KKKC prisitaikė prie šiandienos iššūkių ir savo veiklą perkėlė į virtualią erdvę – socialinio tinklo „Facebook“ KKKC paskyrą.

„Sveiki, aš esu Rūta”, – feisbuke paskelbtame videoįraše sveikinasi KKKC Parodų rūmų edukatorė Rūta Petniūnaitė ir kviečia į nuotolinę ekskursiją po Virginijaus Viningo tapybos parodą „Trys dešimtmečiai”. Virtualios kelionės metu Rūta ne tik apžvelgia ekspoziciją, bet ir sujungia ekskursiją su edukacija, skirta meno pažinimui.

Videogidą po Virginijaus Viningo parodą galima rasti čia:

https://www.facebook.com/klaipedoskulturukomunikacijucentras/videos/211274140108371/

Netrukus R. Petniūnaitė pakvies virtualiai pasižvalgyti ir po keturių jaunų menininkių grupinę parodą „Ar ji ateina?” – ekskursijoje edukatorė ne tik pristatys parodoje eksponuojamus objektus ir instaliacijas, bet ir plačiau paanalizuos performanso meną. Sekite naujienas feisbuke!

Nenuobodžiai pažinčiai su menu skirtos ir KKKC paskyros rubrikos „Meno spėlionės“ ar „Menometras“, sukurtos karantino laikotarpiui. Jose kas kelios dienos atnaujinamos užduotys susietos su menininkų kūryba ar meno žanrais. Rūta šias vizualias užduotis kuria, pritaikiusi savo edukacinių užsiėmimų patirtį. Pavyzdžiui, viena  iš „Menometro“ užduočių kviečia trumpai pažinčiai su dviem „-izmais“ – ekspresionizmu ir siurrealizmu. Meno srovėms iliustruoti pasirinkti dviejų tapytojų – Virginijaus Viningo ir Šarūno Saukos autoportretai, kartu galima išgirsti daugiau informacijos apie šias sroves bei menininkų kūrybą, o sekant įkeltas nuorodas – surasti anksčiau publikuotus tekstus apie jų parodas.

Arba kita užduotis: susitapatinti, „pasimatuoti“ savo būseną renkantis iš keleto pateiktų kūrinių. Iš pažiūros paprastos ir smagios užduotys skirtos ne tik praskaidrinti niūrią šių dienų atmosferą, bet ir lengvai, tarsi žaidžiant, susipažinti su ryškiausiais pasaulinio meno istorijos pavyzdžiais.

Virtualieji lankytojai, teisingai atsakę į klausimus ar atlikę užduotis, gali laimėti prizų ir tapti garbingais Kultūringo karantino klubo nariais. Žinoma, iš karto atsiimti prizų nepavyks, tačiau visi nugalėtojai bus labai laukiami KKKC Parodų rūmuose karantinui pasibaigus.

O kol galėsime pakviesti atvykti gyvai, susitikime virtualiai:  https://www.facebook.com/klaipedoskulturukomunikacijucentras/

Likite sveiki ir saugūs savo namuose!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder