Net penkios I-osios vietos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos auklėtiniams

Net penkios I-osios vietos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos auklėtiniams

Kovo 25-30 dienomis Vilniuje praūžė IV-asis tarptautinis jaunimo meninės raiškos konkursas-festivalis „Muzikos talentų lyga 2018“. Tai bene didžiausias savo apimtimi ir dalyvių skaičiumi muzikos konkursas, vykstantis Lietuvoje. Ketvirtoji „Muzikos talentų lyga“  skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Šiemet į  konkursą suvažiavo gausios užsienio delegacijos iš 10-ties pasaulio šalių. Konkurso dalyvius vertino net 20 vertinimo komisijos narių iš įvairių pasaulio šalių. Lietuvai komisijoje atstovavo operos ir estrados dainininkai Merūnas Vitulskis, Antanas Zakarauskas, Aleksandras Ivanauskas – Fara, kompozitorius Gediminas Zujus, aktorė Ilona Balsytė, vokalo pedagogė Jelena Valiulienė, pianistas Daumantas Slipkus, kompozitorė ir prodiuserė iš Latvijos Jelena Loreina Švilpė, Maltos nacionalinės Eurovizijos atrankos finalininkas Klinsmann, kompozitorius ir prodiuseris iš Rusijos Večeslav Tiulkanov, Brodvėjaus miuziklų atlikėjas aktorius ir dainininkas iš Ukrainos Oleg Lysiy ir kiti.

Džiaugiamės, kad šiame įspūdingame konkurse Lietuvą garbingai atstovavo ir Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos auklėtiniai. Populiariosios ir džiazo muzikos skyriaus mokiniai buvo įvertinti labai aukštais balais, jiems skirtos net penkios I-osios vietos skirtingose kategorijose. Pirmosiomis vietomis apdovanoti mokytojos Erlandos Tverijonienės mokiniai Viltė Grišonytė, Ugnė Aleksandra Untulytė, ansamblis „Vocalis“ , bei mokytojos Rasos Veretenčevienės mokinės Vesta Barasaitė ir Kornelija Domarkaitė. Antrosiomis vietomis skirtingose grupėse buvo apdovanoti Rasos Veretenčevienės mokiniaiViktorija Popovaitė,  Augustė Paulavičiūtė, Irmos Keinienės mokinė Augustė Morozaitė, bei Erlandos Tverijonienės mokinys Paulius Rimeikis. Moksleiviai rungėsi liaudies dainos, lietuviškos dainos, populiariosios muzikos, miuziklo ir  džiazo muzikos kategorijose. Konkurso laureatų koncertą filmavo LRT televizija.

Didžiuosiu konkurso prizus (GRAND PRIX) laimėjo visus sužavėjęs dešimtmetis atlikėjas iš Lenkijos Paweł Szymański ir  „Lietuvos balsas“ projekte sužibėjusi 16 – ametė atlikėja Karina German. Suaugusiųjų GRAND PRIX išvažiavo į Latviją, kurį laimėjo latvių dainininkė Tina Notte

„Per ketverius metus konkursas užsitarnavo gerą reputaciją, todėl kasmet mus atranda vis daugiau dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio valstybių, kurių pasirengimo lygis yra tikrai aukštas“, – sakė konkurso organizatorė Asta Bagdonavičienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder