Tradicinis konkursas skatina meilę lietuvių kalbai

Tradicinis konkursas skatina meilę lietuvių kalbai

"Kol kalbame lietuviškai ir mylime savo kalbą, tol esame įdomūs ir pasauliui. Kol jūs mylėsite savo poeziją, dainas - išliksime", - vakar gausiai į skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursą "Lietuviško žodžio šviesoje" susirinkusius moksleivius kreipėsi dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

Jau vienuoliktus metus pasitinkant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną "Vakarų ekspreso" iniciatyva Vakarų Lietuvos ir Klaipėdos krašto moksleiviai turi progą ne tik pademonstruoti savo, bet ir pasidžiaugti kitų gebėjimais.

Konkurso organizatorių - UAB "Promo Plius" - vadovė Vilija Kaušpėdienė džiaugiasi, kad dalyvių skaičius kasmet auga. Vakar scenoje pasirodė per šimtas vaikų ir jaunuolių nuo septynerių iki devyniolikos metų. Tad programą teko skirti į dvi dalis, kad jaunieji skaitovai ir dainorėliai nepervargtų.

"Bet juk mes niekur neskubame. Juk tai šventė. Lietuviško žodžio šventė. Tad ir mėgaukimės", - nuotaikingai kalbėjo renginio vedėja, aktorė, Klaipėdos universiteto dėstytoja Virginija Kochanskytė.

Kalbinti dalyviai džiaugėsi, kad šis konkursas skatina mylėti lietuvišką žodį, domėtis mūsų šalies literatūra. Be to, daugelis pasidžiaugė šiame konkurse kuriama jaukia atmosfera. Tarsi tai patvirtindami komisijoje sėdintys puikiai žinomi scenos ir literatūros grandai nuo pat pradžios stengėsi sušvelninti dažnai tokių renginių metu jaunose širdelėse kylančią įtampą.

"Jums pasisekė, nes nereikės būti pirmiesiems. Aš sugersiu visą jaudulį", - ramino vaikus renginio pradžioje autorinę savo dainą atlikęs vienas iš komisijos narių, dainuojamosios poezijos atstovas Mindaugas Valiukas.

"Būsime švelnūs ir geranoriški", - pridūrė jis.

Konkurso vertinimo komisijos nariais taip pat buvo V. Kochanskytė, Klaipėdos dramos teatro aktorius Jonas Baranauskas, rašytoja Nijolė Kepenienė, Klaipėdos universiteto doktorantė Irma Antanaitytė ir projekto koordinatorė Inga Norkūnienė. Šių metų konkurso vertinimo komisijai pirmininkavo ilgametis komisijos narys, režisierius, aktorius Sigutis Jačėnas.

"Drąsiai skaitykite visam pasauliui. Ne tik mūsų ausims, bet ir širdims. Atminkite, Lietuvos yra tiek, kiek jos yra mūsų širdyse", - drąsino dalyvius S. Jačėnas.

Kaip ir kasmet, savo jėgas konkurse išbandė vaikai ir jaunuoliai iš viso Vakarų Lietuvos regiono: Klaipėdos, Neringos, Palangos, Gargždų, Lapių, Šiūparių ir Priekulės mokyklų. Tarp dalyvių - jau 11 metų konkurse dalyvaujančių mokyklų mokiniai, taip pat ir pirmus metus dalyvaujančių įstaigų auklėtiniai.

Konkurso laureatai pakviesti drauge su profesionaliais atlikėjais dalyvauti laureatų apdovanojimų ceremonijoje ir koncerte, kuris vyks gegužės 11 d. 12 val. I. Simonaitytės bibliotekos Renginių salėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder