Užnugaris padeda gauti finansavimą?

Užnugaris padeda gauti finansavimą?

Klaipėdai besiruošiant 2017-aisiais tapti Lietuvos kultūros sostine, netyla konfliktai. "Kultūros fabrikas" prasitarė apie įtarimą, jog šis kultūrinių projektų rėmimo konkursas vyko neskaidriai. Neva Kultūros ir meno tarybos nariai finansavimą pasiskyrė savo atstovaujamų įstaigų projektams. Apie šiuos įtarimus garsiai prabilo ir "Apeirono" teatras.

Tačiau konkurso rengėjai tvirtina, jog, vertinant projektus, buvo laikomasis visiško nešališkumo. Ir nors konkursų rengimo principas nėra tobulas, tačiau patobulinti jį kol kas pernelyg sudėtinga.

Įtarimai

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad tokius įtarimus galėjo sukelti tai, jog VšĮ šokio teatras "Padi Dapi FISH", kurio prodiuserė, o sykiu ir Kultūros ir meno tarybos pirmininkė yra Goda Giedraitytė, gavo pinigų dviem projektams.

Finansavimas skirtas ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pristatytai paraiškai (sąjungai priklauso Kultūros ir meno tarybos narė Neringa Poškutė), Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos projektui (asociacijos prezidentė ir tarybos narė - Kristina Buslajeva), Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus projektui, kuriam pirmininkauja tarybos narys Darius Vaičekauskas. Beje, ši asmenybė pirmininkauja ir asociacijai "Meno kūrėjų sąjunga", kuri taip pat gavo finansavimą pateiktam projektui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder