Dėl "Subtilu-Z“ koncerto Kaliningrade sustabdyta BMW gamykla

Dėl "Subtilu-Z“ koncerto Kaliningrade sustabdyta BMW gamykla

sirodymai milžiniškoje BMW automobilių gamykloje ir naujutėliame tramvajų depe. Tokias neįprastas koncertines erdves per vieną spalio vakarą Kaliningrade teko išmėginti grupės "Subtilu-Z“ muzikantų ketvertukui.

Praėjusio savaitgalio viešnagę Rusijoje grupės "Subtilu-Z“ atlikėjai įsimins ilgam. Per dvi koncertinio turo dienas menininkai iš Lietuvos surengė tris pasirodymus, o du iš jų vyko itin specifinėse vietose, nepritaikytose gyvos muzikos atlikimui. Paaiškėjo, kad puikiomis "koncertų salėmis“ gali tapti ir iš pirmo žvilgsnio tam visiškai netinkamos patalpos.

Pirmąja iš Vilniaus atvykusios grupės pasirodymo "scena“ tapo Kaliningrade veikianti BMW automobilių gamykla „Avtotor“, mininti savo įkūrimo 20-metį. "Grojome viename iš gamyklos cechų, įvairių prietaisų ir mašinų apsuptyje. Susirinko įmonės darbuotojai, vadovai, iš viso per 200 žmonių. Specialiai ta proga buvo sustabdytas netgi pagrindinis gamyklos konvejeris. Juokavome, kad atvykę lietuviai ir jų muzika sukaustė milžiniško fabriko darbą “, – "Respublikai“ pasakojo grupės narys, akordeonistas Povilas Velikis.

Tą patį penktadienio vakarą "Subtilu-Z“ teko apsilankyti ir neseniai užbaigtame renovuoti Kaliningrado tramvajų depe, kur vyko garsaus tarptautinio festivalio "Organ+“ atidarymas. Tradiciniu tapęs festivalis vyksta tuo pačiu metu, kaip ir tarptautinis Mikaelo Tariverdijevo vardo vargonininkų konkursas, Kaliningrade rengiamas kas dvejus metus. Pagrindinė festivalio organizatorė – garsaus armėnų kilmės rusų kompozitoriaus M.Tariverdijevo žmona Vera Tariverdijeva, kurios kvietimu "Subtilu-Z“ ir viešėjo kaimyninėje šalyje. Didžiulis garažas, skirtas miesto tramvajams remontuoti, atidarymo proga sutalpino beveik 500 žmonių – šventiniame renginyje dalyvavo ir svečių iš Vilniaus, pasirodymo klausėsi visa šios Kaliningrado srities grietinėlė.

"Žmonės į koncerto vietą buvo vežami naujais tramvajais, neseniai pradėjusiais kursuoti miesto gatvėmis. Atvyko ir srities gubernatorius, ir Kaliningrado meras, dalyvavo daug žiniasklaidos. Tiesą sakant, tokio žurnalistų dėmesio sulaukę dar nebuvome“, – dar vieną sėkmingą koncertą prisiminė P.Velikis.

Artimiausią autorinį pasirodymą Vilniuje "Subtilu-Z“ grupė surengs lapkričio 13 d. "Piano.lt“ koncertų salėje. Grupės nariai – akordeonistai Povilas Velikis ir Dmitrijs Mihailovs, birbynininkas Laurynas Vaitkus ir perkusininkas Vytautas Švažas žada, kad neįprastai pavadintame koncerte „Pirmas kartas“ klausytojų lauks ne viena naujovė. Kartu su kvartetu pasirodys džiazo solistė Rūta Švipaitė, publiką stebins egzotiško instrumento hango garsai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder