M. Mikutavičiaus išpopuliarinta frazė tapo „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pavadinimu

M. Mikutavičiaus išpopuliarinta frazė tapo „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pavadinimu

Visiems lietuviams pažįstama eilutė iš Marijono Mikutavičiaus dainos „Trys milijonai“ nuo šių metų tampa ir Lietuvoje rengiamos „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pavadinimu.

„Pabandom iš naujo!“ yra labai simboliškas pavadinimas. Jis atspindi ir dalyvavimo „Eurovizijoje“ dvasią – čia, kaip ir olimpinėse žaidynėse, svarbiausia dalyvauti. Tęsdamos gražią tradiciją kai kurios šalys „Eurovizijoje“ dalyvauja jau 59-ąjį ar net 65-ąjį kartą. Lietuva šiemet „Eurovizijoje“ dalyvaus 21-ąjį kartą. Aukščiausia iki šiol mūsų užimta vieta yra šeštoji vieta, kurią 2006 metais užėmė grupė „LT United“ su daina „We Are The Winners“. Taigi pabandom iš naujo ir palinkėkime mūsų atstovams šiemet užkopti dar aukščiau“, – sako LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Pavadinimus nacionalinės atrankos turi ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, atranka kaimyninėje Latvijoje vadinasi „Supernova“ – taip vadinama sprogstanti žvaigždė, kurios šviesumas padidėja kelis šimtus milijonų kartų. Estijoje nacionalinė atranka vadinama „Eesti laul“ – estiška daina. Lietuvos nacionalinės atrankos pavadinimas angliškai skambės „We go again!”.

„Eurovizijos“ nacionalinė atranka Lietuvoje kartu su pavadinimu nuo šiol turės ir logotipą, kuriame pavaizduota stilizuota Mėbijaus juosta. Ji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos logotipe reiškia nuolatinį judėjimą ir kūrybą.

Lietuva „Eurovizijos“ konkurse dalyvauja nuo 1994-ųjų. Lietuvai konkurse yra atstovavę Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas ir Simona, „Laura & The Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Son, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donatas Montvydas (du kartus), Andrius Pojavis, Vilija Matačiūnaitė, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc“, Ieva Zasimauskaitė, Jurijus Veklenko.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks 65-ąjį kartą. Konkursas vyks gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose). Finale varžysis 26 dainos. Iš viso dalyvauti 2020 m. „Eurovizijoje“ planuoja 41 šalis. Šių metų „Eurovizijos“ šūkis ir dainų konkurso tema – „Atsiverk“ (angl. „Open Up“). Tai ir kultūrinės įvairovės, ir žmogiškųjų sąsajų skatinimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder