Gyvūnai žino savo teises, o pareigas - pamiršta

Gyvūnai žino savo teises, o pareigas - pamiršta

Klaipėdos zoologijos sodui - nelengvos dienos. Jau kurį laiką Lietuvos gyvūnų teisių organizacija kėsinasi uždaryti gyvūnų prieglobsčiu tapusį sodą. "Bulvaro" sekliai nusprendė pasidomėti, kodėl gyvūnų teisių gynėjai kelia tokį triukšmą.

Bet didžiausią triukšmą, pasirodo, kelia ne gyvūnų teisių gynėjai, o patys gyvūnai. "O kas tas teises sugalvojo? O kur gyvūnų pareigos?" - neseniai "Vakarų ekspresui" pareiškė zoologijos sodo šeimininkas Edvardas Legeckas.

Ir teisingai pasakė žmogus pagaliau. Reikalauja liūtai ir zebrai kažkokių išskirtinių teisių! Čia Lietuva, čia lietus lyja, todėl prilyja kartais ir į aptvarus. Nieko nepadarysi, teks gyvūnams išmokti plaukti, o ne reikalauti kažkokios sausumos. Čia jums ne Sachara!

Ir, kaip teisingai pasakė E. Legeckas, tegul eina tie gyvūnų teisių gynėjai "Volkerį, Teksaso reindžerį" žiūrėt. Vis kažką padoresnio nuveiktų. Jeigu beždžionės, reikalaudamos išskirtinių teisių, vieną dieną išeitų į gatves skanduodamos šūkius ir rankose laikydamos plakatus "Reikalaujam geltonesnių bananų!", zoologijos sodo šeimininkai jau patys ten susitvarkytų. Dar ne tokių, kurie žino tik savo teises, jie matę!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder