Išrinktiesiems išskirtinį atlyginimą - kalakutais!

Išrinktiesiems išskirtinį atlyginimą - kalakutais!

Lietuvoje karantinas įsismarkavo tiek, kad jau prabilta, jog reikia gelbėti šalies ūkį. Seimo Kaimo reikalų komitetas ne juokais svarsto, ar nereikėtų įpareigoti Lietuvos piliečius pirkti paukščius, jais mokėti dalį atlyginimo Seimo nariams ir kitiems Lietuvos patriotams.

Teisingai žmonės sako, kad istorija vystosi spirale. Vienu metu tarpukario Lietuvoje buvo privaloma nusipirkti iš ūkininko žąsį. Gal Seimo nariams atlyginimus vis dėlto reikėtų mokėti kalakutais? Ne todėl, kad jie pasipūtę kaip šie paukščiai, bet todėl, kad yra išrinktieji, vadinasi, turi geriau maitintis. Juk kalakutiena gerokai brangesnė nei vištiena.

Gal Klaipėdos seimelio, t. y. miesto Tarybos, nariams atlyginimus gelbstint miesto ūkį reikėtų mokėti "vietine valiuta" - naftos kvapais ar uoste kraunamomis malkomis? Nors bent jau merui reikėtų padaryti išimtį - jam mokėti žuvimis. Ir ne todėl, kad jis be žuvies negali gyventi nė dienos, o todėl, kad žuvų vis mažiau ir mažiau, o žvejai uostamiestyje baigia visai išnykti. Jie turėtų priežastį dar šiek tiek prasilaikyti - paskutinėmis žuvimis maitintų merą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder