Apie R. Masiuliui siūlomą TS-LKD pirmininko postą: balandžio 1-osios pokštas?

Apie R. Masiuliui siūlomą TS-LKD pirmininko postą: balandžio 1-osios pokštas?

Rokui Masiuliui siūlyta įsilieti į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos gretas, tačiau buvęs susisiekimo ministras atsisakė.

Taip pastaruoju metu sklindančius gandus, esą kelią tarp politikos ir verslo šiuo metu besirenkančiam buvusiam susisiekimo ministrui siūloma tapti TS-LKD demokratų partijos pirmininku, Alfa.lt komentavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Kazys Starkevičius.

Su partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu ir R. Masiuliu antradienį Alfa.lt susisiekti nepavyko.

„Tai, kad R. Masiuliui siūloma įsilieti į gretas, esu girdėjęs, – prisipažino K. Starkevičius. – Bet kad siūlyta kandidatuoti į pirmininkus, negirdėjau. Šito tai tikrai ne.“

K. Starkevičius stebėjosi, kad šiuo metu kalbama apie galimą naują partijos pirmininką. Pasak jo, TS-LKD pirmininkas turėtų būti renkamas kitąmet – jau po Seimo rinkimų.

Be to, paskirti partijos pirmininko šioje partijoje, pasak politiko, niekas negali. „TS-LKD partijos pirmininko rinkimai yra tiesioginiai. Ir kažin ar nėra reikalavimo, kad kandidatas turėtų būti kažkiek laiko partijos narys. Reikėtų Statute pasitikslinti. O gal ir nėra, nes, kai Gabrielių rinkome, jis, rodos, nebuvo partijos narys“, – svarstė K. Starkevičius.

Seimo narys vis dėlto susimąstė, iš kur sklinda gandai apie R. Masiulį ir TS-LKD. „Gal jam siūloma tapti partijos sąrašo lyderiu Seimo rinkimuose? Nors paprastai partijos pirmininkas būna sąrašo lyderis. Bet turbūt įvairiai gali būti“, – samprotavo K. Starkevičius.

Balandžio pirmosios pokštas?

Prašomas patikinti, kad R. Masiulis tikrai artimiausiu metu netaps TS-LKD partijos pirmininku, Seimo narys Jurgis Razma atsakė, kad tai žinia, kuri tinka nebent balandžio 1-ajai.

„Pralinksminote su tokiais gandais. Tokie svarstymai būtų nerealūs. Neįsivaizduoju: nebent kas nors, kas nori kažkokią sumaištį mūsų partijoje sukelti, skleisti tokius gandus. Kas nors iš politinių konkurentų tiesiog siekia, kad mes viduje pradėtume aiškintis“, – sakė J. Razma.

Politikas svarstė, kad teoriškai partijos pirmininkas gali bet kada atsistatydinti, jeigu „matytų prasmę“ ir „nuostabių lyderių“. „Bet tikrai tokių svarstymų nėra. Net negirdėjau, kad būtų svarstoma dėl tapimo mūsų partijos nariu“, – sakė jis.

J. Razma teigė neįsivaizduojantis, kad partija į pirmininkus rinktų žmogų, „kad ir labai nusipelniusį, bet tik ką tapusį nariu“.

„Kiekviena save gerbianti partija taip nedaro. Tik byrantys tvarkiečiai gali skelbti kone būsimų lyderių aukcioną“, – ironizavo pašnekovas.

R. Masiuliui politiko kelią perša prezidentas

Portalas Delfi.lt rašė, kad prezidentas Gitanas Nausėda antradienį sakė žinąs, kad R. Masiulis šiuo metu labai rimtai svarsto dvi alternatyvas – dirbti politikoje arba versle.

„Kalbėjau su R. Masiuliu apie jo tolesnius planus ir tikrai nespaudžiau jo rinktis vieno arba kito gyvenimo kelio. Man buvo įdomu sužinoti, kokie jo tolesni planai. Kiek žinau, jis labai rimtai svarsto abi alternatyvas.

O dėl kurios jis apsispręs, ar jis vis dėlto pasuks keliu į verslą, ar jis pasuks keliu į politiką, abu sprendimus aš gerbsiu“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovo nuomone, žmogus, įgijęs tiek pasitikėjimo visuomenėje, užsirekomendavęs kaip skaidrus politikas, galėtų prisidėti aktyviau prie šitos visuomenės problemų sprendimo ir judėjimo į priekį. "Toks buvo mano pageidavimas, tačiau R. Masiulis yra savo gyvenimo kalvis“, – sakė G. Nausėda.

J. Razma įtaria, kad toks prezidento pranešimas galėjo paskatinti gandų apie R. Masiulį atsiradimą. „Bet man atrodo, kad prezidentui nereikėtų kažko piršti. R. Masiulis yra rimtas subrendęs žmogus politikoje.

Jis pats pasakys, jeigu turės tokių planų. Man truputį keista, kad prezidentas jam vis perša tą mintį. Kartais susidaro įspūdis, kad prezidentas gal apgailestauja, kad neskyrė jo ministru, ir kažką tokio piršdamas lyg ir bando pasiteisinti“, – svarstė J. Razma.

Kandidatuoja į „Klaipėdos naftos“ vadovo postą

Naujienų agentūra BNS, remdamasi šaltinių duomenimis, anksčiau informavo, kad R. Masiulis yra tarp dviejų likusių kandidatų į valstybės valdomos bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovus. Jo konkurentas yra dabar laikinai įmonei dabar vadovaujantis naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

R. Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse, tačiau pastaruoju metu jis su žiniasklaida nebendrauja. R. Masiuliui paliekant pareigas, rugpjūčio viduryje jis dar kartą apsižodžiavo su valdančiųjų valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Šis pareiškė, kad ministras buvo pakeistas, nes jo kuruotose srityse buvo daugiausia problemų, tuo metu R. Masiulis tikino, kad R. Karbauskis jam atkeršijo už Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą.

R. Masiulį matytų TS–LKD kandidatų į Seimą sąraše

TS-LKD komunikacijos vadove šiuo metu dirba buvusio susisiekimo ministro R. Masiulio buvusi patarėja viešiesiems ryšiams Vytautė Šmaižytė.

Antradienį V. Šmaižytė Afla.lt atsiuntė oficialųTS–LKD komentarą:

„Rokas Masiulis savo profesionalumu ir darbais ne kartą įrodė, ka dirba valstybei, todėl jo atleidimas iš susisiekimo ministro posto – didelė netektis.

TS-LKD neabejotinai matytų R. Masiulį savo kandidatų į Seimą sąraše, jei jis nuspręstų rinktis politiko kelią, o sėkmės rinkimuose atveju – ir ministro poste. Yra dar ne viena sritis – sveikatos, švietimo, aplinkos, žemės ūkio, kur apie skaidrumą ar efektyvų valdymą kalbėti dar negalime.

Vis dėlto jūsų informacija apie tariamą pasiūlymą tapti partijos pirmininku yra netiksli. Toks pasiūlymas niekada su R. Masiuliu aptariamas nebuvo. Partijos pirmininko rinkimai yra labai aiškiai apibrėžti TS-LKD įstatuose.

Tai demokratinis partijos vidaus procesas ir jis negali būti ignoruojamas. (Kandidatus siūlo Taryba, frakcijos, bendruomenės ir skyrių susirinkimai). Nauji TS-LKD partijos pirmininko rinkimai vyks 2021 m. vasarį.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder