Atlikus papildomus tyrimus, naujų koronaviruso atvejų Lietuvoje neužfiksuota

Sekmadienį sulaukus naujausių dešimties tyrimų dėl koronaviruso rezultatų, naujų užkrato atvejų nenustatyta, skelbia Vyriausybė.

13.30 val. duomenimis, visi sekmadienį tirti mėginiai buvo neigiami – iki šiol Lietuvoje vienintelis COVID-19 atvejis nustatytas penktadienį, 39-erių šiaulietei, grįžusiai iš Italijos. Iš viso jau ištirti 152 mėginiai.

Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė taip pat grupė pranešė, jog vakar į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą išvežtas 36-erių vyras, jo mėginiai tiriami. Skelbiama, kad iš Italijos grįžęs vilnietis, vykdamas iš oro uosto, sustojo netoliese esančioje IKEA prekybos centro aikštelėje ir išsikvietė medikus patikinęs, kad jaučia lengvus peršalimo simptomus, o namuose yra mažamečių vaikų.

„Pagal standartines procedūras medikai suteikė vyrui visą reikalingą pagalbą ir informaciją. Jo ėminiai išsiųsti į laboratoriją, kol paaiškės rezultatai vyras karantinuojamas Santaros klinikų infekcinių ligų centre“, – teigiama pranešime spaudai.

Visuomenės informavimo grupės vadovas Skirmantas Malinauskas BNS teigė, kad jokių pakartotinių tyrimų nėra atliekama. Anot jo, pirmadienį Respublikinė Šiaulių ligoninė vertins situaciją dėl šiaulietės.

„Moteris jaučiais gerai, pirmadienį bus sprendžiama, kaip elgiamasi toliau – ar bus atliekami pakartotiniai tyrimai, bus Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos įvertintos, kada žmogus gali būti išleistas nekeliant pavojaus aplinkiniams“, – sakė jis.

Iš viso pasaulyje registruota beveik 87 tūkst. susirgimų COVID-19, beveik 3 tūkst. žmonių mirė, daugiau nei 42 tūkst. jau pasveiko.

S. Malinauskas taip pat patvirtino, kad kilus įtarimams dėl koronaviruso, medikai ir toliau veža gyventojus tyrimams į infekcines ligonines, tačiau dalis jų, nesant aiškių COVID-19 simptomų, gali būti išleisti laukti rezultatų į namus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder