Atsisakę taršaus automobilio perka dviračius ir paspirtukus

Atsisakę taršaus automobilio perka dviračius ir paspirtukus

Per pusantro mėnesio, kai paskelbtas kvietimas teikti paraiškas kompensacijoms už taršios transporto priemonės sunaikinimą, į Aplinkos projektų valdymo agentūrą kreipėsi daugiau kaip tūkstantis gyventojų.

Sunaikinus taršų automobilį ir įsigijus elektrinį paspirtuką, elektrinį ar paprastą dviratį, elektrinį motociklą, elektrinį mopedą ar viešojo transporto bilietą galima gauti iki tūkstančio eurų piniginę kompensaciją.

Šiam tikslui iš Klimato kaitos programos yra skirta 5 mln. eurų. Paraiškos bus priimamos, kol pakaks šių lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2021 m. vasario 1 d.

Kompensacinių išmokų daugiausia prašoma elektriniams paspirtukams ir paprastiems dviračiams. Kadangi galima įsigyti ne vieną priemonę, dažnai kreipiamasi dėl kelių dviračių ar paspirtukų.

Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant priemonei nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder