Bandys įteikti šimtus tūkstančių parašų besislapstančiai Seimo pirmininkei

Bandys įteikti šimtus tūkstančių parašų besislapstančiai Seimo pirmininkei

Tris savaites trukęs parašų rinkimo vajus tuoj pasieks kulminaciją. Jau kelintą kartą iš eilės nepavykstant susitarti su Seimo pirmininke dėl susitikimo, akcijos iniciatoriai nusprendė nieko nebelaukti.

Atvykę į Seimą visuomeninkai bandys 365 440 parašus įteikti Viktorijai Čmilytei nelauktai.

Iniciatyvinės grupės vadovo komentaras: „Prieš rinkimus jie beldėsi į duris, dabar beldžiamės mes"

Prieš pat prasidedant beprecedenčiai Seimo pirmininkės paieškai, Respublika.lt redakcijai pavyko pakalbinti akcijos organizatorių Raimondą Grinevičių. „Atleiskite, bet kiek galima tyčiotis iš visuomenės?

Ko tik nebuvo pasakyta norint sumenkint pilietiškus žmones - durnių sąrašas, homofobai, mes dėmesio nekreipsim t.t. ir t.t. Kiek atsimenu, prieš rinkimus buvo kitos kalbos - bus išgirstas kiekvienas, jūs mums rūpite, atviras Seimas... Kur dingo visi lozungai? Mes tik norime pristatyti tautos nuomonę apie žmogaus teises Lietuvoje!

Apie tai, kad jos yra užmirštos, mindžiojamos ir neginamos. O kur čia visi išsilakstė? Kodėl slapstomasi? Vieną dieną prisidengiama karantinu, kitą jau nuotoliniu darbu. Taip nesidaro. Prieš rinkimus jie beldėsi mums į duris, dabar beldžiamės mes" - nukirto R. Grinevičius.

„Respublika" primena

Sausio 26 - Vasario 15 dienomis vyko parašų rinkimo akcija dėl žmogaus teisių komiteto Seime vadovo V. Raskevičiaus atšaukimo iš pirmininko posto ir pačio komiteto. Prieš, save profesionaliu homoseksualu prisistatinėjantį, parlamentarą V. Raskevičių, organizatoriams pavyko surinkti net 365440 parašų.

Daugiau skaitykite čia

Į pagalbą atskubėjo signataras A. Endriukaitis


11:00 Seimo spaudos konferencijų salėje prasidėjo nepriklausomybės akto signataro Algirdo Endriukaičio suorganizuota spaudos konferencija. Į ją pakviesti akcijos organizatoriai - Raimondas Grinevičius ir Viktoras Jašinskas kurie iškart po konferencijos ruošiasi ieškoti Seimo vadovės.

Papildyta (11.16). A. Tapinas pasirašiusius išvadino durnių sąrašu

Organizatoriai, vertindami akcijos metu vyravusią atmosferą, piktinosi dvigubais standartais ir žiniasklaidos neobjektyvumu. Pastebėta, kad kiekvieną dieną informacinė erdvė yra persotinta mirčių ir susirgimų skaičiais, o piliečių iniciatyvos tarsi specialiai praleidžiamos pro akis.

O jei dėmesio ir sulaukiama, tai tik patyčių. Atsakyta ir A. Tapinui, kuris kalbėjo laidoje apie akciją: „Tapinas per propagandinį globalistų kanalą Laisvės TV visus žmones, pritarusius šiam reikalavimui, pavadina durnių sąrašu. Tai sveiko proto žmogui nesuvokiama. Po tokių pasisakymų, manau, teisėsauga turėjo reguoti" - piktinasi R.Grinevičius.

Dar papildyta (11.35). Bandymai sužlugdyti akciją, galimas duomenų klastojimas (įtaria Laisvės partiją)

Vos prasidėjus parašų rinkimo akcijai, buvo gautas iniciatorių vardu kreipimasis į Seimą. Keista tai, kad jokio kreipimosi organizatoriai nei ruošė, nei siuntė. Dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją. Prasidėjus tyrimui paaiškėjo, kad laiškas siųstas buvo iš nežinomo e.mail adreso, tačiau Seimo kanceliarija nepatingėjo nepasirašytą laišką perduoti svarstyti žmogaus teisių komitetui. Po operatyvaus organizatorių kreipimosi į policiją, nelegalaus rašto svarstymas buvo nutrauktas.

Akcijai įsibėgėjus atakų buvo dar daugiau. Į parašų rinkimo platformą buvo bandyta įsilaužti ir rašyti netikras pavardes bei vardus, naudojant necenzūrinius ir įžeidžiančius žodžius (Debilai, nevykėliai, homofobai ir t.t.).

Dėl šių atakų organozatoriai įtaria Laisvės partiją. Įtarimai grindžiami tuo, kad Seimo nario V. Raskevičiaus (dėl kurio ir renkami parašai) „Facebook" paskyroje buvo užfiksuota diskusija, kurioje moteris, pavarde Dobrovalskaitė, prisipažįsta bandžiusi įsilaužti į parašų rinkimo platformą.

Dar papildyta (11.48). Žinutė politikams: visuomenė dar tik pradeda (ruošiasi referendumui)

Besibaigiant konferencijai, visuomeninkai užsiminė apie ateities planus. Parašų rinkimų akciją įvardino kaip pasiruošimą, po kurio neatmetama galimybė realiai suorganizuoti referendumą, jei nebus atsižvelgiama į jau surinktus parašus prieš V. Raskevičių.

Konferencijoje dalyvaujantis Viktoras Jašinskas informavo, kad jau pirmadienį bus šaukiama iniciatyvinė grupė, kurios tikslas - suorganizuoti didįjį šeimų ralį pavasario metu. Planuojama suformuoti tūkstantinę automobilių koloną nuo Klaipėdos iki Vilniaus. Tai pat derinama dėl masinio renginio Vingio parke.



(KARŠTA, PILDOMA) VISUOMENINKAI SEIMO KORIDORIUOSE IEŠKO V. ČMILYTĖS

Pasibaigus spaudos konferencijai, visuomeninkai pradėjo kelionę po Seimą. Ieškoma Seimo pirmininkės. R. Grinevičius informuoja - „jei nerasime Seimo vadovės, ieškosime kitų valdininkų, niekur nuo tautos nepabėgs".

„Respublikos" žurnalistai seka iš paskos (laukite)

Dar papildyta (12.36). Visuomenininkas R. Grinevičius: „Eisime į Seimą tol, kol rasime Viktoriją Čmilytę ir taškas" (pildoma toliau)

Deje, akcijos organizatoriams atvykus į Seimo pirmininkės kabinetą, juos pasitiko tik sekretoriato darbuotojas. Kaip ir minėta, spaudos konferencijos metu įvyko „netikėtas sutapimas", V. Čmilytė kaip tik šiandien, kada į Seimą atvyko visuomenininkai su šimtais tūkstančių parašų, dirba nuotoliniu būdu.

Sekretoriato darbuotojas taip pat atsisakė registruoti susitikimui su Seimo vadove, motyvuodamas, negalėjimu organizuoti Seimo pirmininkės darbotvarkės. Tačiau akcijos organizatoriai nuleisti rankų neketina.

"Eisime į Seimą tol kol rasime Viktoriją Čmilytę ir taškas. Mus pasirašiusieji įpareigoja įteikti tautos valią tiesiogiai Seimo vadovei. Jei reikės eisime į Seimą ir kasdien"- teigia R. Grinevičius.

VIDEO reportažas:

 

Konferencijos įrašas:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder