Bandyta išplatinti melagingą pranešimą apie JAV karius

Bandyta išplatinti melagingą pranešimą apie JAV karius

Lietuvos žiniasklaidoje trečiadienį bandyta išplatinti melagingą pranešimą, susijusį su Jungtinių Amerikos Valstijų karių buvimu Lietuvoje.

Suklastotas elektroninis laiškas Lietuvos kariuomenės atstovo vardu buvo nusiųstas naujienų portalų delfi.lt ir ve.lt redakcijai, melagingai nurodant, kad jis platinamas per naujienų agentūros BNS spaudos centrą.

„Per pirmas porą valandų dvi redakcijos kreipėsi į Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentą ir perklausė, ar buvo platinta tokia informacija, ar neplatinta. Šios melagienos taikinys yra NATO ir sąjungininkų solidarumas“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės atstovas Strateginės komunikacijos departamento atstovas Laimis Bratikas.

Melagingame pranešime teigiama, jog Krašto apsaugos ministerija reiškia susirūpinimą JAV pajėgų Europoje vado žodžiais, esą Baltijos šalys nevykdo sąjunginių įsipareigojimų.

Tuo pačiu melagingame pranešime prašoma vado atsiprašyti, nes kitu atveju Lietuva bus priversta reikalauti išvesti JAV karius iš šalies. Melagingame pranešime cituojamas tiek Lietuvos kariuomenės atstovas Laimis Bratikas, tiek krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Mūsų redakcijos bendruoju paštu buvo atsiųstas pranešimas, atrodantis kaip iš BNS spaudos centro. Iš pirmo žvilgsnio – identiškas įprastiems BNS spaudos centro pranešimams“, – BNS sakė delfi.lt vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

„Jį pamatę mano kolegos sudvejojo, nes pakankamai neįprasta, kad tokia informacija platinama per BNS spaudos centrą, ji turėtų būti platinama arba institucijos pranešimu spaudai arba kaip naujienų agentūros žinutė, todėl kolegos nenaudojo ir informaciją patikrino“, – teigė ji.

„Toks pranešimas per BNS spaudos centrą trečiadienį platintas nebuvo. Iš laiško matyti, kad tokį įspūdį buvo mėginta sudaryti“, – sakė BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder