Brangus Rugsėjo 1-osios skambutis

Brangus Rugsėjo 1-osios skambutis

Nors iki Kalėdų dar toli, į parduotuves grįžta masinio pirkimo psichozė. Pastarosios pinigų leidimo pasiutpolkės pavadinimas - „Rugsėjo 1-oji“.

Savaime suprantama, kad dauguma vaikų šios rudeninės šventės nelaukia, o tėvelius prieš naują jų atžalų startą aplanko skirtingi jausmai.

Aišku, gimdytojams kiek ramiau, kai mažieji vėl sėdi mokyklos suole ir kremta karčias mokslo šaknis, o ne nerūpestingai leidžia vasaros atostogas. Tačiau naujam startui kasmet reikia ir naujo „startinio mokesčio“.

Dar iki visų, per pinigines kertančių, būsimų būrelių, ekskursijų ir mokyklos langų keitimų laukia ir pasiruošimas naujiems mokslo metams.

Prekybininkai visais laikais puikiai išmanė žaidimo taisykles. Be abejonės, ir artėjant rugsėjo 1-ajai, jie pasirūpino, kad prekybos vietose lentynos lūžtų ir vaikų akys raibtų nuo pačių įvairiausių, naujausių, madingiausių (galbūt ne visada reikalingiausių) mokyklinių prekių.

Visi buvome vaikai ir puikiai pamename, kai pamačius visus tuos grožius išsiplečia akys ir mintyse girdisi tik vienas žodis „noriu“. O jei dar žinai, kad bandraklasio „rugsėjo 1-osios krepšelis“ bus naujas nuo A iki Ž...

Tačiau norai ir realybė dažnai prasilenkia. Žinoma, kiekvienas tėvas savo atžalai atiduotų viską, ką gali, bet juk viso šeimos biudžeto neskirsi vien sąsiuviniams, kuprinėms, pieštukams. O pažiūrėjus į kainas, ne vienai Lietuvos šeimai vaiko paruošimas mokyklai yra nemenkas finansinis iššūkis.

Žinoma, kad pastarasis apsipirkimas nebūtų toks skausmingas, mokyklines prekes pamažu galima rinktis visą vasarą.

Tačiau taip pat nuo mažų dienų vaikui reikėtų skiepyti ir pinigų „nekritimo iš dangaus“ vertės, daiktų dalijimosi ar „naujesnis nebūtinai geresnis“ idėjas. Kitu atveju mokykla eiliniam žmogeliui taps prabanga.

Iš tiesų, turbūt kai kuriems tokia jau tapo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder