Dalia Grybauskaitė Varšuvoje apdovanota kardu

Dalia Grybauskaitė Varšuvoje apdovanota kardu

Kadenciją baigusiai Lietuvos Respublikos prezidentei Daliai Grybauskaitei antradienį vykusioje iškilmingoje Varšuvos saugumo forumo ceremonijoje įteiktas garbingas Laisvės riterio apdovanojimas ir kardas.

Lietuvos prezidentė tapo 18-ąja Laisvės riterio laureate ir buvo apdovanota legendinio generolo Kazimiro Pulaskio, kovojusio prieš Rusijos įtaką Abiejų Tautų Respublikai, kardo kopija. K. Pulaskio fondas šį apdovanojimą skiria įžymiems tarptautiniams veikėjams, savo veikla ginantiems ir saugantiems laisvės, teisingumo ir demokratijos vertybes.

Kaip pagrindinė iškilmingos ceremonijos kalba buvo perskaitytas Lenkijos Respublikos Prezidento Andžejaus Dudos sveikinimas Lietuvos prezidentei D.Grybauskaitei.

Dėkodama už apdovanojimą D.Grybauskaitė pabrėžė, kad tai – Lietuvos įvertinimas už pastaruosius dešimt metų telktas jėgas užtikrinant viso regiono gynybą. Anot jos, Baltijos šalis ir Lenkiją vienija bendra istorinė patirtis ir šių dienų supratimas, kiek daug galima padaryti, kai tikslo siekiama kartu.

Šių metų Laisvės riterio apdovanojimas mūsų šalies prezidentei D.Grybauskaitei paskirtas įvertinant išskirtines pastangas, kovojant už Lietuvos, Baltijos šalių ir Lenkijos saugumą bei apginamumą. Taip pat už tvirtą poziciją Rusijos invazijos į Ukrainą atžvilgiu.

Varšuvos saugumo forume dalyvauja beveik du tūkstančiai aukšto rango valstybių pareigūnų, ekspertų, tarptautinių organizacijų atstovų iš 54 šalių, kurie dalijasi įžvalgomis diskusijų sesijose, apskritojo stalo aptarimuose ir dialoguose. Šiemet forumo garbės svečias – JAV, praėjusiais metais garbės viešnia buvo Lietuva.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder