Devyni parlamentarai vyks „gelbėti“ Baltarusijos

Devyni parlamentarai vyks „gelbėti“ Baltarusijos

Seimo valdyba trečiadienį vykusiame posėdyje patvirtino devynių parlamentarų, turėsiančių vykti į Baltarusiją ir ją „gelbėti“, grupę. Tiesa, tiek pats Seimo pirmininkas, tiek delegacijos atstovai bei kiti parlamentarai nė nesitiki, kad atrinktieji bus įleisti į kaimyninę šalį.

Tačiau prieš artėjančius Seimo rinkimus reikia bent jau parodyti, neva kažkam rūpi demokratija. Jei ne Lietuvos, tai bent Baltarusijos.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis įsitikinęs, kad planuojamas Seimo delegacijos vizitas į Baltarusiją neįvyks. Seimo vadovas akcentuoja, kad reikės ieškoti kitų iniciatyvų, kaip be tiesioginių kontaktų paremti Baltarusijos opoziciją.

„Galvoju ir žinau, kad bus neįleisti, nes jau Baltijos šalių premjerai buvo neįleisti, tai ir kitos delegacijos būtų neįleistos. Bet tai būtų eilinis politinis Baltarusijos pareiškimas, kad demokratinių šalių atstovai, demokratinių šalių parlamento atstovai neįleidžiami“, - „Žinių radijui“ trečiadienį ryte teigė V.Pranckietis.

Nepaisant to, trečiadienį rinkosi jo vadovaujama Seimo valdyba, kuri patvirtino parlamentarų komisijos darbui su Baltarusija sudėtį. Delegacijai vadovaus „socdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas, komisijoje - įvairių parlamentinių frakcijų atstovai.

Be G.Kirkilo, delegacijoje - Mišriai Seimo narių grupei atstovaujanti Aušrinė Armonaitė, „valstiečių“ frakcijos nariai Valerijus Simulikas bei Jonas Jarutis, socialdemokratė Rasa Budbergytė, liberalas Gintaras Vaičekauskas ir net trys Seimo konservatorių atstovai - Žygimantas Pavilionis, Ingrida Šimonytė bei Emanuelis Zingeris.

Pasak konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, delegacija net ir nevykdama į Minską esą gali nuveikti daug.

„Siūlyčiau tokią delegaciją sudaryti, didelių lūkesčių, kad netrukus vyks į Baltarusiją, neturėti, bet kaip politinį pareiškimą iš parlamento, manau, būtų reikšminga turėti“, - teigė G. Landsbergis.

Jam antrino ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė. Pasak jos, naivu tikėtis leidimo delegacijai vykti į Baltarusiją, tačiau komanda, pažymėjo politikė, gali dirbti ir Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder