E. Gentvilas: Vyriausybė pratęsdama karantiną turi gauti Seimo pritarimą

E. Gentvilas: Vyriausybė pratęsdama karantiną turi gauti Seimo pritarimą

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, parlamentaras Eugenijus Gentvilas sako, kad liberalai nepalaiko socialdemokratų pradėto parašų rinkimo dėl reikalavimo nutraukti visuotinį karantiną. Vis dėlto, pažymi liberalas, Vyriausybė sprendimus dėl ekstremalios situacijos ir karantino įvedimo, pratęsimo bei nutraukimo privalo derinti su Seimu.

„Jeigu būtume tikslūs, tai reikia pripažinti, kad socialdemokratai renka parašus, kad baigti karantiną. Liberalai neteigia, kad (reikia – ELTA) baigti karantiną. Liberalai teigia kitą dalyką, štai mūsų pozicija: Konstitucijoje daugybėje straipsnių yra pasakyta, kad įvairūs apribojimai gali būti taikomi tik įstatymu“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė E. Gentvilas.

Jo teigimu, Vyriausybės sprendimas savo nutarimais įtvirtinti karantino pratęsimus, yra prieštaraujantys Konstitucijai.

„Vyriausybė savo nutarimu yra priėmusi sprendimą dėl ekstremalios situacijos ir karantino paskelbimo. Taip pat savo nutarimais priima sprendimus pratęsinėti karantiną. Mūsų manymu, tai neatitinka Konstitucijos. (...) Mano kolegos – V. Čmilytė-Nielsen ir Simonas Gentvilas – siūlo pataisas, kad karantino, ekstremalios situacijos įvedimas ir jų pratęsimas bei nutraukimas turi būti derinamas su Seimu. Vyriausybė turi ateiti į Seimą, išsamiai paaiškinti Seimo nariams ir gauti pritarimą“, – paaiškino E. Gentvilas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder