E. Šileris: „Policijos darbą vertinu aštuonetu“

E. Šileris: „Policijos darbą vertinu aštuonetu“

Penktadienį nuotolinę konferenciją surengusi ir situaciją šalyje besitęsiant COVID-19 apžvelgusi Lietuvos policija pasidžiaugė, kad kol kas jai susitvarkyti su iššūkiais pavyksta. Pasak Policijos generalinio komisaro pavaduotojo Edvardo Šilerio, išspręsti didžiąją dalį problemų padėjo padaryti namų darbai. Jis dešimtbalėje sistemoje pareigūnų darbą įvertino aštuonetu.

E. Šileris neslėpė, kad pirmąją karantino savaitę chaoso netrūko, mat pirmiausia reikėjo susidaryti aiškų planą, kaip bus galima užtikrinti nenutrūkstamą funkcijų vykdymą nepaisant galimų blogiausių scenarijų.

„Mes, kaip institucija, negalėjome užsidaryti namuose ir nedirbti. Iš pradžių buvo chaosas. Pamenu pirmą popieriaus lapą, ant kurio braižėme, ką ir kaip darysime. Su priemonėmis didžiąja dalimi pataikėme. Susirūpinome, kas nutiks, jei mūsų skyriai pradės karantinuotis.

Dėka susitelkusių darbuotojų su užduotimi susitvarkėme. Tai suveikė moraline prasme. Visi supratome, kad problema yra rimta. Tendencijų sekimas užsienio šalyse mums padėjo pasiruošti galimoms situacijoms Lietuvoje“, - nuotolinėje konferencijoje sakė Policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Pasak E. Šilerio, kaip ir kitos įstaigos ar institucijos Lietuvos policija pirmąją savaitę susidūrė su apsaugos priemonių stygiumi – pirmąją savaitę pareigūnai turėjo apie 8 tūkstančius respiratorių, kai poreikis buvo keli tūkstančiai respiratorių per dieną.

„Pirmąją savaitę taupėme, laviravome, bet po savaitės gavome apie 20 tūkstančių respiratorių ir pradėjome gyventi laisviau. Dabar turime gerą apsaugos priemonių aprūpinimą. Orientavomės į tris pagrindinius dalykus: kaukės / respiratoriai, pirštinės ir akių apsauga. Siekėme, kad pareigūnai tokių apsaugos priemonių turėtų daug“, - tikino E. Šileris, pridėdamas, kad praeities pamokos buvo išmoktos ir šįkart Lietuvos policija iššūkiams buvo pasiruošusi kur kas geriau.

Jis akcentavo, kad dalies pareigūnų darbas persikėlė į namus, į kuriuos buvo perkelti ir kompiuteriai. Kitu atveju, jeigu buvo įmanoma, pareigūnai kabinete dirbo po vieną.

„Beveik pusė policijos persiorientavo į darbą iš namų. Kompiuteriai buvo prijungti prie sistemos, todėl nors komisariatai ištuštėjo, darbas nesustojo. Kas trečias policininkas pagal darbo grafiką 2 savaites dirbo namie, tad bet kokiu atveju turėjome 30 procentų darbuotojų rezervą. Beveik visa policija perėjo prie darbo per programėlę „Skype“. Su kompiuteriniu raštingumu mums problemų nekilo“, - sakė E. Šileris.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas taip pat pasidžiaugė, kad Lietuvos policijai pavyko sinchronizuoti darbą su prokuratūra ir kitomis institucijomis.

„Turėjome visišką palaikymą, tarpusavyje derinome, kaip spręsime organizacinius klausimus. Tai padėjo sėkmingai veikti. Analogiškai konferencijas darėme su teismais, kaip vykdyti nuotolines apklausas“, - teigė E. Šileris.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder