„Iki“ trumpina parduotuvių darbo laiką

„Iki“ trumpina parduotuvių darbo laiką

Nuo pirmadienio, kovo 16 d., Lietuvoje prasidėjus dvi savaites truksiančiam karantinui, laikinai keičiamas prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių darbo laikas – jos dirbs iki 20 val. Pasak prekybos tinklo atstovų, taip siekiama suvaldyti darbo krūvius darbuotojams.

Pasak Indrės Baltrušaitienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, šiomis dienomis darbuotojai jaučia padidėjusį darbo krūvį dėl gerokai išaugusių pirkėjų srautų, o siekiant išvengti būtinų prekių stygiaus ir užtikrinti pakankamą jų kiekį, esamai situacijai buvo ruoštasi iš anksto.

„Mūsų darbuotojai atlieka milžinišką darbą, kad pirkėjai galėtų apsipirkti pagal savo poreikius, todėl siekdami palengvinti jų krūvius kuriam laikui trumpiname parduotuvių darbo laiką, taip pat ieškome papildomų rankų. Esame padidinę tam tikrų produktų užsakomus kiekius, bendradarbiaudami su tiekėjais dedame visas pastangas, kad pirkėjai būtų aprūpinti būtiniausiais maisto produktais. Tačiau prašome ir pirkėjų supratingumo, jei ne visada pavyksta operatyviai papildyti lentynas“, – sako I. Baltrušaitienė.

Siekiant užkirsti kelią virusų plitimui, visose prekybos tinklo parduotuvėse yra įgyvendintos Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamos prevencinės priemonės. Darbuotojai yra supažindinti su prevencija ir atsakingai laikosi higienos reikalavimų, o dezinfekcinėmis priemonėmis sudarytos sąlygos naudotis ne tik jiems, bet ir pirkėjams.

„Didžioje dalyje mūsų parduotuvių jau įrengėme visiems prieinamus dozatorius su dezinfekciniu skysčiu, kad užtikrintume saugų apsipirkimą. Iki šio penktadienio jie pasieks visas parduotuves. Reguliariai dezinfekuojami paviršiai, darbuotojai aprūpinti vienkartinėmis pirštinėmis, kiekvienoje kasoje atsirado dezinfekcinio skysčio dozatoriai kasininkams, skyriuose naudojamas muilas su dezinfekantais. Pirkėjus taip pat skatiname naudotis vienkartinėmis pirštinėmis“, – teigia I. Baltrušaitienė.

Pasak jos, nors už visuomenės sveikatą atsakingų institucijų rekomendacijose nurodoma, kad medicininės veido kaukės nesulaiko viruso ir nuo jo neapsaugo, kai kurie „Iki“ parduotuvių darbuotojai yra išreiškę norą jas dėvėti.

„Mūsų darbuotojai šiuo laikotarpiu atlieka itin svarbų darbą, todėl juos girdime ir norintiems dėvėti kaukes leisime tai daryti. Mūsų tikslas yra suteikti būtinas priemones siekiant užtikrinti tiek jų, tiek pirkėjų saugumą. Tad darbuotojai, kurie jaučiasi saugiau dėvėdami medicinines kaukes, galės tai daryti“, - sako „Iki“ komunikacijos vadovė.

Primename, kad siekiant suvaldyti viruso plitimą, parduotuvėse rekomenduojama nesilankyti žmonėms, kurie jaučia į gripo panašius simptomus. 

Karantino laikotarpiu prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės dirbs 8.00–20.00 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder